X
 
 

Експерт смята, че АМ "Струма" при Дупница няма да работи поне месец и половина

2546 2
photo of Експерт смята, че АМ "Струма" при Дупница няма да работи поне месец и половина
Снимка: БГНЕС
Според мен е могло пожарът да доведе до по-тежки последствия. Нещата са възстановими, но не в много кратък срок. Пострадали са колони, може би има пострадали греди на моста. Това заяви инженер Марин Гергов.

По думите му, най-важното е мостът да бъде възстановен така, че да може да издържи дълго време. Инженерът обаче смята, че през това лято няма да може да се минава през този участък на "АМ Струма". Ремонтът ще продължи поне месец и половина – има да се възстановява бетон, вероятно да се сменят еластомерни лагери, каза Гергов. Ако обаче трябва да се сменят греди, "нещата отиват към по-сериозен срок", добави той. Инженерът предупреди пред Нова телевизия и, че по принцип новият бетон набира якост за 28 дни, но може да стане и по-бързо.

Не е ясно кога ще бъде пусната АМ "Струма" при Дупница

Яснота колко време ще остане затворена АМ "Струма". Това заявиха официално от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Проверява се дали ...

Най-важното е ремонтът да е качествен, а не да се налага нов след 2-3 години, подчерта Гергов.

Припомняме, че Кольо Илиев, собственикът на фирмата "Феникс Ресурс", която складира пламналите отпадъци, се заплете в обяснения. Той излезе с тезата, че балите с боклук си били там още като почнал строежът на магистралата и един вид тя минала над отпадъците. Представител на РИОСВ обаче поиска да бъде насочена камерата към боклука и да се видят опаковките на лекарствата, от които ще си проличи от колко време са и по надписи на дати и тогава вече Илиев смени версията. Той обаче каза, че под моста имало и стари гуми, а те не били негови.

Още вчера, 15 август, началникът на пожарната Николай Николов беше категоричен, че не става въпрос за лошо строителство. "Огънят е най-големият враг на стомано-бетонните конструкции", каза той и сподели първо впечатление, че армировката изглежда наред.

Засега е ясно, че АПИ прави анализ на щетите и се очаква резултатите да са ясни най-късно следващата седмица.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • ДЖЕНДЕРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! 1 ДЖЕНДЕРИ ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ, ОБЕДИНЯВАЙТЕ СЕ! преди 2 месеца Профил на трол?
    КОМУНИСТИТЕ ЗАПАЛИХА РАЙХСТАГА, СЕГА ПАЛЯТ МОСТОВЕ ЗА ДА ПРЕЧАТ НА ДОЛНИЯ ДЕСЕН ПиДАЛ ДА СТРОИ МАГИСТРАЛИ И ОТКРИВА ЗАВОДИ ВСЕКИ ДЕН! ДОЛУ БКП! ДОЛУ КПСС! ДА ЖИВЕЕ ДЖЕНДЕРИЗМА И ПРЕДИ ВСИЧКО ПЕДЕРАСТИЯТА! Продавам качествен вазелин тел. 0876543210.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 2 месеца Профил на трол?
    Съгласен.
    : 0 !
Последно в Актуално