Откриха център за рехабилитация и интеграция в Кюстендил

3500
Откриха център за рехабилитация и интеграция в Кюстендил

Център за социална рехабилитация и интеграция бе открит в Кюстендил. Посланикът на САЩ Марси Рийс, кметът на община Кюстендил Петър Паунов и изпълнителният директор на фонация „Сийдър“ Линдзи Солцгивър прерязаха лентата на новопостроения център, предаде Фокус.

 Той е изграден по съвместен проект между община Кюстендил и фондация „Сийдър“, като правителството на САЩ инвестира 492 000 лева, за да подпомогне усилията им. Центърът разполага с пет стаи за терапия, както и офиси, куненски помещения, санитарни възли и складови помещения. Капацитетът на центъра е за 25 младежи с увреждения и за тях ще бъде назначен обслужващ персонал и специалисти.

В Кюстендил организират пролетно Горско училище за деца

Община Кюстендил организира пролетно Горско училище за деца, съобщи агенция Фокус. По традиция заниманията се провеждат в сградата до ...

Центърът за социална рехабилитация и интеграция е услуга, чиято главна цел е да подпомогне интеграцията на хора с увреждания в Кюстендил. Центърът ще предлага специални образователни дейности, арт-терапия, трудотерапия, говорна и сензорна терапия, и консултации. Чрез тези социални услуги хората ще имат възможността да получат независим живот.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов изрази радостта си, че съвместните усилия по проекта са донесли необходимите резултати като увери посланика на САЩ, че това са най-добре вложените средства. А изпълнителният директор на  фондация „Сийдър“ Линдзи Солцгивър заяви, че създаването на този център е огромен успех и още една крачка за създаването на достоен живот за хората с увреждания. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com