Съкращения в ТЕЦ "Бобов дол"

10209
Съкращения в ТЕЦ "Бобов дол"

Съкращения в ТЕЦ "Бобов дол" са необходими, но те няма да надвишат 10 процента. Това е заявил на първата си среща със синдикатите изпълнителният директор на централата Емил Христов, предаде БНР.

Работодателят е поел ангажимент да изпълни всички предписания на Инспекцията по труда, която направи комплексна проверка, часове след протеста на работещите в края на миналата седмица. В срок до един месец ще бъде подновено работното облекло, ще бъдат осигурени лични предпазни средства и ще бъдат изплатени ваучерите за храна.

Служители на ТЕЦ – Бобов дол излизат на предупредителна стачка

Служители на ТЕЦ - Бобов дол ще проведат предупредителна стачка. Това съобщи Йорданка Германова, председател на КТ „Подкрепа&rdqu...

"От ръководството увериха, че сроковете, които инспекцията е дала, ще бъдат достатъчни, за да се осигури по-добра периодичност на плащания", заяви регионалният председател на "Подкрепа" в Дупница Йорданка Германова.

Почти сигурно е, че съкращения в ТЕЦ "Бобов дол" ще има, каза още Германова.

"Няма да има масови съкращения. Преди всичко е възможно да се пристъпи към придобилите право на пенсия за осигурителен стаж и възраст и ако те не достигнат – тези, които в момента са в изпитателен срок", допълни тя.

По време на протеста работещите в ТЕЦ-а поискаха незабавно започване на преговори за нов Колективен трудов договор. Според Йорданка Германова има по-добър вариант.

НПО обжалва удължаването на разрешителното на ТЕЦ "Бобовдол"

Днес бяха внесени две жалби във Върховния административен съд с искане за отмяна на издаденото на 17.12.2014 г. комплексно разрешително...

"Ние по-скоро обсъдихме един вариант на национално ниво да стартират процедури и да започнат преговори за подписване на браншов Колективен трудов договор. Все още не сме си дали срок, в който да предложим проектите за преговори, да стартира процедурата, или да определим начална дата на преговори, но това ще стане съвсем скоро", заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com