219 хил. долара са инвестирани в училище "Иван Хаджийски" в Троян

7050
219 хил. долара са инвестирани в училище "Иван Хаджийски" в Троян
Снимка: Actualno.com

219 000 щатски долара от правителството на САЩ са инвестирани в наскоро ремонтираното основно училище „Иван Хаджийски“ в Троян.

Марк Дилард, съветник по политическите и икономическите въпроси към Посолството на САЩ в България и областният управител на Ловеч г-жа Мадлена Ничева ще открият официално ремонтираната сграда.

Влаковете между Троян и Левски отново се движат

Движението на влаковете в междугарието Троян-Левски, където по-рано днес дизеловата мотриса „Дезиро” на пътническия влак от...

Персоналът на училището използва тези средства заедно със средства, осигурени от общината, за да ремонтира едно от най-старите училища в Троян, чиято сграда има и важно историческо значение. Ремонтът включва пълна подмяна на покрива, поставянето на външна изолация и изграждането на рампа за инвалидни колички.

В последните пет години САЩ е инвестирало повече от 3 милиона щатски долара в проекти по Програмата за хуманитарна помощ в България. Тези проекти често обединяват български и американски военнослужещи, които полагат доброволен труд при осъществяването им. Също така в рамките на тази програма американското правителство си партнира и с неправителствени организации и местни компании за реализиране на проектите, съобразно стратегията за социално-икономическо развитие на България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч