"Бързи и яростни" спечелиха женско рали в Ловеч

22068
"Бързи и яростни" спечелиха женско рали в Ловеч

В събота сутринта (14 март) на площада пред ж.п. гарата в Ловеч се проведе традиционното осмомартенско автомобилно състезание за жени, организирано от Община Ловеч и ловешкия клон на СБА.

На старт застанаха 10 дами от 3 отбора, които водиха интересна и оспорвана надпревара, разделени по групи в зависимост от кубатурата на двигателя на автомобила. Състезателките изпълниха два манша по трасето, което включваше няколко елемента: слалом между пилони, гараж на преден ход, гараж на заден ход, обръщане в квадрат, а непосредствено преди финала и пренасяне на вода. Дъждът пък внесе допълнителен колорит в атмосферата на ралито, но ни най-малко не попречи на майсторската езда на участничките, съобщава Никола Колев пред кореспондента ни от града.

Традиционното женско рали на 14 март в Ловеч

Традиционното осмомартенско автомобилно състезание за жени с приложен характер тази година ще се проведе на 14-ти март (събота). То се ...

В клас ІІ (автомобили с кубатура на двигателя до 1600 куб. см.) победителка стана Стела Събчева (индивидуален участник) с автомобил „Фолксваген Поло”, следвана от Симона Събчева от отбора на СОУ „П. Пипков” със „Ситроен” и Стефка Анастасова („Бързи, яростни”) с „Фолксваген голф 4”. В клас ІІІ (над 1601 кубика) триумфира представителката на „Бързи, яростни” Кристина Петкова с „Мазда”, с подгласнички Венислава Стоянова (СОУ „П. Пипков”) с „Фолксваген голф” и Ренета Романова (Община Ловеч) с „Опел Вектра”.

Отборната победа пък спечели тимът на „Бързи, яростни” с актив от 40 точки, следван от представителките на СОУ „П. Пипков” с 36 т. и Община Ловеч с 27 т. Наградите на победителките и призьорките в индивидуалното и отборно класиране връчиха кметът на Община Ловеч Минчо Казанджиев, заместник-кметът инж. Младен Младенов (председател на организационния комитет на ралито) и директорът на ловешкия клон на СБА инж. Димитър Василев. Организаторите присъдиха и няколко индивидуални отличия. Приза на фирма „Лаура” за най-атрактивен автомобил спечели Даниела Панчева (Община Ловеч), която се състезаваше с “Москвич 2140 Д”. Наградата за най-млада състезателка заслужи Симона Събчева, а Катя Кънчева бе отличена от фирма „Карапанчеви” като най-дългогодишен участник.

Иначе женското автомобилно рали е стара традиция за Ловеч. То е прекъснато през 1988 г., но през 2004 г. е възобновено по инициатива на Община Ловеч и местната организация на Съюза на българските автомобилисти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч