Кметът на Община Тетевен представи годишния си отчет за 2022 година (СНИМКИ)

1521
Кметът на Община Тетевен представи годишния си отчет за 2022 година (СНИМКИ)
Снимка: община Тетевен

По време на 44-то заседание на ОбС – Тетевен, кметът на града – д-р Мадлена Бояджиева, представи Годишния отчет по изпълнение на Програма за управление на Община Тетевен /за мандат 2019 г. -  2023 г./ за 2022 г. Отчетът беше поставен като първа точка от дневния ред, а след представянето му бе гласуван и одобрен от съветниците.

Измина поредна трудна и динамична година, която беше изпълнена с редица предизвикателства. Натрупването на множество кризи почти напълно преструктурира приоритетите в работата на общините, а резкият скок в цените на енергоносителите оказа не само сериозен натиск върху общинските бюджети, но и се очертава като трайно предизвикателство и в следващ период, каза д-р Бояджиева по време на представянето на отчета.

Община Тетевен с още един одобрен проект за ремонт на местния спортен комплекс

Община Тетевен е с втори одобрен проект за ремонт на спортен комплекс „Тетевен 2009“. Той отново ще се реализира по проект ...

Кметът подчерта, че поскъпването на материалите и труда в строителството е повлияло негативно върху хода на инвестиционните процеси във всички общини, както и в изпълнението на проекти с европейско финансиране.

Предходната 2022г. беше година, която независимо от обстоятелствата, предложи и възможности, които успешно реализирахме под формата ремонти, инвестиции и проекти, за да превърнем община Тетевен в една по-благоприятна среда за живот. Година, в която ние, като местната власт, последователно и систематично изпълнявахме редица дейности от местно значение, които законът е предоставил в нашата компетентност, отбеляза д-р Бояджиева.

Според кмета един от основните моменти при изпълнението на програма е изграждането на съвременна инфраструктура в града и селата, за което говорят извършените основни ремонти на улици и общински пътища с дължина 3 6684 л. м., на обща стойност 1 000 963 лева.

Заедно с моя екип ще продължим последователно и систематично да изпълняваме Програмата ни за управление на Община Тетевен и през настоящата 2023г. Благодаря на Общинска администрация за усилената работа, на Общински съвет за подкрепата и на всички граждани на община Тетевен, които даваха идеи и предложения, съдействайки за подобряване на работата ни, подчерта д-р Бояджиева.

Община Тетевен обсъди намаляване риска от бедствия на територията на града

На 27 януари се проведе заседание на Общинския съвет за намаляване на риска от бедствия на територията на община Тетевен, на което бе р...

Считам, че в тази тежка ситуация повече от всичко е необходимо обединение на всички – Общинска администрация, Общински съвет, граждани, бизнес, НПО-та, с цел справяне с предизвикателствата и трудностите, за да утвърдим Община Тетевен като една модерна съвременна Община, привлекателна за нейните граждани и гости, завърши кметът.

Годишният отчет за 2022 г. може да видите тук: https://teteven.bg/images/documents/otchet_kmet_22/%D0%9E%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82-2022-%D0%BD%D0%B0-%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-2019-2023-%D0%B7%D0%B0-2022-1.pdf

Резюме на отчета за 2022 г. може да видите тук: https://teteven.bg/images/documents/otchet_kmet_22/%D0%A0%D0%B5%D0%B7%D1%8E%D0%BC%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0-2022.pdf

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч