Община Ловеч иска да закупи атракционно влакче

24754
Община Ловеч иска да закупи атракционно влакче
Снимка: lovechmedia.com

Атракционно влакче с два вагона за 300 000 левa без ДДС ще закупи Община Ловеч. Това става ясно от обявената обществената поръчка.

Обществената поръчка се провежда в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в Община Ловеч”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.1-03/2010/032, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие, информира в. "Зетра".

Забраниха движението на коли в пешеходната зона в Ловеч

Кметът на Ловече Минчо Казанджиев забрани със заповед движението на пътни превозни средства в пешеходната зона, определена в Наредба № ...

Влакчето ще качва туристите от архитектурно-исторически резерват "Вароша" и старата баня "Дели Хамам", ще прави панорамен тур през града, достигайки до крепостта "Хисаря" и обратно. Предвид разнообразния релеф, то ще осигури спокойно и безопасно предвижване на туристите, особено на хора с увреждания и групи с деца, информира БТА.

По проекта е предвидена рехабилитация на пътната отсечка, свързваща крепостта със старата баня. "Дели Хамам" ще привлича туристите с автентичния си вид, със специфична система за отопление и водоснабдяване. В сградата ще бъдат изградени мултифункционална зала и информационен център.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч