Празникът на сланината и греяната ракия остава традиция в Априлци

16576
Празникът на сланината и греяната ракия остава традиция в Априлци

За пета поредна година в китното балканско градче Априлци се проведе станалият вече традиционен празник на сланината и греяната ракия.

Стотици гости, дошли от различни краища на страната присъстваха на народното веселие свързано с приготвянето и дегустирането на повече от 70 традиционни кулинарни ястия, в които неизменно присъстваше един от най-българските деликатеси – сланинката. Гурме-шедьоврите създаваха не само визуална, но и вкусова наслада. Празникът обичайно беше съпроводен и с много добро настроение под звуците и ритмите на традиционни български хора и песни, като хореографията беше представена от няколко състава.

Кайсиевата ракия ще е кът тази година

И кайсиевата ракия ще е кът тази година, защото дъждовете и градушките съсипаха слънчевия плод, превърнал се в емблема на Силистра и ре...

Чрез провеждането на този празник, община Априлци и организаторите от Читалище "Светлина" – град Априлци искат да запазят традициите живи и да създадат едно ежегодно събитие, което да привлича туристи и гости от цялата страна, които да посещават красивия планински град и да си тръгват заредени с много положителни емоции и весели спомени, които да ги върнат и следващата година.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч