Топ 5 на спортистите на Ловеч за 2014

36629
Топ 5 на спортистите на Ловеч за 2014
Снимка: lovechtoday.eu

Град Ловеч може да се похвали с не един спортен успех през изминалата година. Все пак имаше някои спортисти, които се отличиха. Вижте кои от тях събраха най-много точки в анкетата за спортист на годината:

Георги Гергов (на снимката) – лека атлетика, 84 точки

Горски инспектори на проверки в Ловеч

На 8 януари 2015г. в района на РДГ- Ловеч екипите на горски инспектори извършиха 38 проверки. Проверени са общо 23 бр. превозни средств...

През 2014-та той се наложи като един от най-силните бегачи на България в средните и дългите дистанции. Под ръководството на треньора си Константин Василев състезателят на СК „Стратеш атлетик” взе участие в над 30 състезания в страната и чужбина. Основен състезател в националния отбор на България за юноши младша и старша възраст. Постигна много силен личен резултат в дисциплината 3000 м. (на писта) – 8 мин. 51 сек. Участва на европейското първенство по крос-кънтри за юноши старша възраст. Два пъти национален шампион, със спечелени общо 7 медала от всички национални шампионати през изминалата година, които очевидно са натежали и за избора му за №1 в анкетата. Иначе в старта за Световната младежка купа по планинско бягане в Италия спечели 13-то място. В началото на учебната година със заповед на министъра на образованието единайсетокластникът от ловешката Професионална гимназия по механоелектротехника Георги Красимиров Гергов получи едногодишна стипендия. Тя е в резултат на заетото от него първо място в националния шампионат по планинско бягане.

Апостол Атанасов – ориентиране, 65 точки

Най-добрият състезател на Спортен клуб по ориентиране „Ловеч”. През миналата година той спечели златен медал на средна дистанция в държавното първенство и сребърен медал в дългата дистанция в шампионата на Югоизточна Европа. Взе участие и в световното първенство за младежи, като от 2010 г. е неизменен участник в националните отбори за юноши и младежи. От есента на 2014-та ловчалията е студент в Швеция, където успя да спечели първото място в генералното класиране при младежите в регионалното първенство на окръг Даларна.

Христо Александров – карате, 63 точки

Ицо тренира вече 11 години в Спортен карате-клуб „Ловеч”, през които е участвал в състезания от всякакъв ранг според възрастта си. Той изпрати изключително успешна година. Най-големият му успех бе първото място на републиканското първенство по карате за мъже в София, като по време на шампионата той все още нямаше навършени 18 г. Спечели шампионската титла и на републиканско първенство за юноши. На европейското за юноши пък се класира пети в категория до 65 кг. Към равносметката му за 2014-та трябва да добавим още две първи места в турнири за юноши – на Международна купа „Черно море” и в шампионата на Зона Север.

60 000 животни в Ловешко трябва да бъдат ваксинирани против "син език"

В област Ловеч 60 000 животни трябва да бъдат ваксинирани против болестта "син език". Това съобщи директорът на Областната дирекция по ...

Тодор Тотев - мотокрос, 60 точки

Състезателят на клуб „Литекс Ловеч моторспорт” е 23-годишен. Младежът извървя пътя от симсонката в гаража до европейския елит и така продължи по повече от подобаващ начин семейната спортна традиция. Дядо му Тотьо Тотев е майстор на спорта, а баща му Пламен Тотев също е бивш състезател, а сега вече негов наставник. Въпреки трудностите и множеството контузии през последните няколко години, той се състезава успешно в клас МХ1 при мъжете. През 2014-та се класира на трето място в Източно-Европейския шампионат, който включва 7 кръга. Втори е в републиканския шампионат.

Страхил Попов - футбол, 58 точки

Той е един от най-издръжливите маратонци в българския футболен шампионат. През изминалата година изигра 43 официални мача във всички надпревари. Иначе с екипа на Литекс записа като неизменен титуляр 40 мача с изиграни пълни 90 минути в тях. А трите случая в които не бе на терена, бяха свързани с контузия, наказание и ангажимент в националния отбор. За цялата календарна година той е и най-добрият подавач в отбора – с десетина асистенции. С основен принос е затова след първия полусезон отборът на „Литекс” да има отлични изходни позиции за атака на челно място в първенството и на Купа „България”. Привлече вниманието и на именити чуждестранни клубове.   Бе избран и за „Футболист на годината”, както и за любимец на феновете.

Източник: lovechtoday.eu

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч