Уикенд с лекоатлетическите бягания "Ловешка крепост"

6387
Уикенд с лекоатлетическите бягания "Ловешка крепост"
Снимка: iStock/Guliver

На 26-ти септември Община Ловеч и спортен клуб „Стратеш Атлетик“ организират лекоталетически бягания „Ловешка крепост“. Надпреварата се провежда в чест на сключеното с Византия примирие през 1187г., подписано на крепостта в Ловеч, с което се поставя началото на Втората българска държава, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

Те ще се проведат в две дисциплини – шосейно бягане и планинско трейл бягане. В първата дисциплина може да участват ученици от всички общински и държавни училища от област Ловеч. В планинското трейл бягане може да се включи всеки желаещ, заявил това в срок по възрастови групи – мъже, жени, юноши, девойки, момичета, момчета, както и масова група за граждани.

Стартът на „Персенк Ултра 2015“ е в Асеновград тази нощ

Стартът на ултрамаратона „Персенк Ултра“ ще бъде даден тази вечер. По традиция състезателите ще стартират планинското бяган...

Официалното откриване е в 10:30ч. на площад „Екзарх Йосиф І“, стартовете в отделните дисциплини са от 11:00ч. до 12:00ч., награждаването и закриването са в 14:00ч.

За най-младия и най-възрастния участник ще има подсигурени предметни награди. Класиралите се до трето място ще бъдат наградени с грамоти и медали, ще има и парични премии за заелите първите три места в трейл бягането.

Финансирането на дейностите по организирането и провеждането се осъществяват с подкрепата на Община Ловеч.

Заявка може да изтеглите от http://athletic-universe.blogspot.com, срокът за подаване е 24-ти септември 2015г. на e-mail: stratesh_atletik@abv.bg.

Нощно бягане ще се проведе във Варна

Нощно бягане по повод Националния празник на Франция ще се проведе във Варна, предаде „Фокус“. Тази година превземането на...

Допълнителна информация и маршрутите може да откриете на http://athletic-universe.blogspot.com или на GSM 0878639578, Преслава Василева.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч