Костадин Костадинов: Варна ще избира между мафията и свободата

22435
Костадин Костадинов: Варна ще избира между мафията и свободата
Снимка: Движение "Възраждане"

До изненадващ балотаж се стигна на местния вот във Варна. Досегашният кмет Иван Портних беше много близо до победата на първи тур, но в крайна сметка до битката за кметския пост на втори тур успя да стигне Костадин Костадинов. По този повод репортер на Actualno.com се свърза с лидера на "Възраждане", който сподели какви биха били приоритетите му за Варна и кои са най-належащите проблеми в града.

На въпрос как е успял да се пребори на първи тур с една от системните партии - БСП, Костадинов посочи, че варненци то приемат за един от тях, но тепърва предстои битката с основната системна партия - ГЕРБ.

"Аз съм обикновен гражданин, който живее в панелен блок. Не съм част от мафията. Важно е да посочим, че ние все още не сме се преборили с основната системна партия, а именно ГЕРБ. На втори тур имаме два вида партии - едната на обикновените и честните хора, които искат промяна в управлението, а другата - на онези, които години наред вече разграбват държавата", допълни кандидатът за кметския пост във Варна.

Като най-големи проблеми на Варна, Костадинов определи липсата на прозрачност в общината, както и злоупотребата със средства. 


"Целта е управляващите да запазят властта си и да продължат настоящата си политика, основана на злоупотреба с власт и откровено ограбване. За да се реализира лесно компрометирането на вота им е необходимо да има ниска избирателна активност. Единственият шанс издевателствата да спрат е всички българи да отидат и да гласуват. Да дадат вота си за някой, който да е различен от управляващите и да е един от тях", подчерта той.

Окончателно: Кметският спор във Варна ще се реши след балотаж - изборните резултати по градове

След преброяването на 100% от бюлетините стана ясно, че Варна става поредният град, в който изборната битка ще бъде решена след балотаж...

Костадинов е категоричен, че проблемът може да бъде решен с ясна отчетност и прозрачна електронна система.

По друга наболяла тема, свързана с непрекъснатите проблеми с циганския квартал "Максуда' и като цяло с малцинствата във Варна, Костадинов заяви, че проблемът може да бъде решен когато всички са равни пред закона. По думите му, проблемът идва от безнаказаността.

По отношение на изборната кампания Костадинов призна, че е имало удари под кръста с пускане на лъжи по негов адрес.

Той посочи още, че има сериозно разминаване в отразяването на неговата кампания и тази на представителя на ГЕРБ - Иван Портних. Това особено много се отнася за големите частни телевизии.

Костадинов посочи като пример и потулването на скандала, в който се замеси опонентът му и настоящ кмет на Варна Иван Портних в Хайфа през миналата година. "Твърди се, че той се държал непристойно в курортния град Хайфа, където е ръководил делегация, представляваща Община Варна и е трябвало да подпише меморандум за побратимяване с Хайфа.

Защо свалиха записа на предаването на Беновска с лидера на "Възраждане"? (ВИДЕО)

Сaмo чac, cлeд кaтo приключи гocтувaнeтo на лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов при Илиaнa Бeнoвcкa, зaпиcът oт прeдaвaнeтo бeшe...

Източник на информацията ѝ е израелската медия "Канал 20", според която варненският кмет се държал позорно с персонала и особено с една от сервитьорките. След този случай община Хайфа отменила предвидените събития с Портних и дори му била издадена забрана да посещава страната.

"Друг знаков пример колко компрометиран е Иван Портних e прословутата "Дупка" в центъра на Варна. Община Варна е платила 43.2 млн. лева за придобиването на т. нар. "дупка" в центъра на града. Сделката се финансира с пари от националния бюджет.

Нужната сума беше отпусната на 10 октомври - пет дни, след като варненският общински съвет даде зелена светлина на кмета Иван Портних да купи дружеството "Централен универсален магазин Варна".

В решението на варненския общински съвет беше записано, че общината ще сключи сделка с него, ако кабинетът отпусне средства за това. Условието беше изпълнено светкавично, а в съобщението за осигуряването на финансирането дори не се казваше в прав текст, че парите са за купуването на "дупката", а за "разрешаване на инфраструктурен проблем в централната градска част на град Варна".

Т. нар. "дупка" е нереализиран строеж на търговски център, който беше започнат още през 1986 г., а по-късно стана собственост на дружество на Георги Гергов. Теренът е от 2.9 дка в центъра на града. Проектът за търговски център обаче беше стопиран и от години пространството стои изкопано и се ползва за паркинг.

Получават ли Портних и други кандидати на ГЕРБ специална протекция от държавата?

През последните дни в медийното пространство беше разпространена информацията, че Иван Портних, в качеството си на кмет на община Варна...

Мотивите против сделката бяха, че дружеството, което се купува, е декапитализирано и има прекалено много дългове, оценката му е прекалено висока, а на мястото едва ли може да се направи нова сграда, тъй като отдолу със сигурност има археологически останки.

Костадинов разкри още, че ако стане кмет, ще възстанови комуникацията с гражданите. Досегашният кмет Иван Портних се среща единствено с избрани от него хора, твърди лидерът на "Възраждане".

Той призова всички граждани в неделя да излязат и да гласуват, за да бъде свалена политическата мафия.

"В неделя ще избираме между свободата и мафията. Освобождението на България от мафията започва от Варна", завърши Костадинов.

Aвтор: Тодор Беленски

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю