X
 
 

Протест срещу обгазяването на Нова Загора

Протест срещу обгазяването на Нова Загора и околностите от инсталацията за биогаз ще се проведе в 16:30 пред общината. Той е организиран от групата в социалната мрежа „Нова Загора иска да диша., съобщава БНР.

Според организатора на протеста Кремена Петрова жителите на града търпят неприятните миризми в града вече пета година. Сезирали са няколко институции, но решение на проблема няма.

Силна градушка удари Карлово, Нова Загора и АМ "Тракия"

Градушка от ледени късове с размер на орех удари Централна България. Засегнати са Карлово, Нова Загора и Котел, съобщава Нова телевизия...

Кметът на Нова Загора Николай Грозев не коментира обгазяването, но заподозря начало на предизборна кампания в действията на Петрова.

Ето част от исканията на протестиращите: "Монтиране на измервателна станция, която в реално време да дава възможност всеки да се информира за качеството на въздуха. В града ни да има задължително включен като показател сероводород и амоняк.", обяви ги Кремена Петрова.

Без значение дали протестът е предизборен, жителите на града се опасяват, че заедно с миризмата децата им вдишват и вредни за организма вещества.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители