Борбата с протестно писмо до МОК

8226
Борбата с протестно писмо до МОК

Протестно писмо до МОК изпратиха участниците на "Дан Колов" и "Никола Петров" заради угрозата борбата да отпадне от олимпийската програма за 2020 г., предаде Стандарт нюз.

Състезатели, треньори, съдии и ръководители от 27 държави излязоха с декларация, която осъжда препоръката на Олимпийския комитет.

Как парата надви борбата

След като отряза България от голямата баница, сега Международният олимпийски комитет е на път да ни лиши и от един от малкото спортове,...

"Изразяваме крайно недоумение и категорично несъгласие с препоръката на Изпълнителното бюро на МОК да елиминира борбата от списъка на основните спортове на летните Олимпийски игри, 2020 г. Борбата е неизменен и свещен символ на олимпизма и неговите идеали", гласи част от протестното писмо.

20 българи излизат днес на тепиха в първия ден от турнира по свободна и класическа борба "Дан Колов - Никола Петров". Състезанието се провежда в новата зала на ПУ „П. Хилендарски” в Пловдив. Сред участниците са и трима олимпийски медалисти от Лондон - Якоб Варнер (САЩ), Кьонг Ил Янг (С. Корея) и Хейки Наби (Естония).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com