Дисквалификация заплашва руското плуване заради допинг

12534
Дисквалификация заплашва руското плуване заради допинг

Заплаха от дисквалификация грози Руската федерация по плуване заради последния скандал с Юлия Ефимова. Това обяви министърът на спорта на Русия Виталий Мутко. "Многобройните нарушения на международни състезания вече са на границата на допустимото. Още един, два положителни допинг резултата и федерацията може да бъде изхвърлена", каза Мутко пред Р-Спорт.

Плувкинята, която е трикратна световна шампионка в бруста, е със забрана до 28 февруари 2015 г., защото даде положителен допинг резултат. Международната федерация по плуване ФИНА разгледа случая й и се оказа, че тя системно е взимала забранени вещества. Това личи от теста й и затова няма как да е станала грешка.

WADA забрани инертен газ - ксенон!

Ксенонът (Xenon) влезе в черния списък на забранените вещества на Международната антидопингова агенция (WADA). включи в списъка на заб...

Легендарният Владимир Салников, който е шеф на националната федерация коментира изказването на министъра. "По регламент федерацията може да бъде дисквалифицирана само, ако има определен брои нарушения за определен период от време. Ние сме предприели всички мерки за борба с допинга. Работим в това направление и няма риск от дисквалификация. Имаме образователна и профилактична програма за борбата с допинга", обясни в защита Салников.

 

.

 

Хващата на килограм руски спортисти с допинг

Руската антидопингова агенция (РУСАДА)хвана 11 руски спортисти с употреба на забранени вешества, съобщава сайтът на Агенцията. Всичките...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com