Два златни медала за България от Световното първенство по шотокан

103870
Два златни медала за България от Световното първенство по шотокан
Снимка: БГНЕС

На 21-то световно първенство по карате-до шотокан в Нови Сад, Сърбия взеха участие каратисти от над 40 държави. България спечели два златни медала при жени и мъже в най-атрактивната категория "Open", предаде БГНЕС.

Шампионатът се проведе на 12 и 13 октомври в спортната зала СПЕНС. Първенството се организира от Шотокан Карате-До на Обединените нации (Shotokan Karate Do of United Nations (SKDUN), чийто представител у нас е Българска Федерация "Шотокан Карате-До" (БФШК).

В категория "Open" при мъжете златен медал спечели 20-годишният Тодор Събев от Русе с резултат 2:0. Тодор бе единственият състезател на турнира, който нямаше нито един загубен двубой. Шампионът е студент по право и има отличен успех, именно затова Федерацията го дава за пример и съветва всички настоящи и бъдещи състезатели да последват примера му, за да постигат резултати не само в спорта, но и в образованието.

Любомир Нецов се превърна в истински герой на състезанието. Той стана втори и въпреки че бе със счупен нос, не се отказа и успя да стигне до финала, където претърпя сериозна травма, като скъса коленни връзки. Любо и съотборника му Тихомир Тодоров, който бе трети в същата категория, работят в НСО.

Федерацията по карате завежда дело срещу Свилен Нейков

Българската федерация по карате ще сезира прокуратурата за нарушения на закона, извършени от бившия спортен министър Свилен Нейков. Тов...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com