Грандиозен Фестивал ще съпътства Токио 2020

2679
Грандиозен Фестивал ще съпътства Токио 2020
Снимка: Getty Images

Олимпиадата в Токио 2020 ще стартират с грандиозен фестивал на културата, който ще събере водещите артисти на Япония за Игрите. Идеята е, че летните  олимпийски игри не са само спорт, но и световен фестивал на мира. Фестът има за цел да насърчи мирното общество и човешката солидарност. Той цели и да инициира глобално единство и сътрудничество, напук на разделението, породени от ковид пандемията, както и възстановяването на нормалния ни ритъм на живот.

Фестивалът NIPPON ще се проведе в Токио и на места в близост до столицата на Япония от април до септември и ще е платформа, чрез която различните хора и култури от Япония и цял свят ще си взаимодействат в честването на Игрите. Програмите по инициативата ще се проведат в почти цяла Япония, а децата, хората на изкуството и атлетите ще са основните действащи лица по време на тази вдъхновяваща инициатива.

Начело на Фестивала съвсем очаквано ще е символът на Игрите – гигантската 10 метрова марионетка MOCCO, създадена от японски деца на поредица от нарочни семинари. Култовият местен музикант и композитор Янай пък с рок групата си TOHOKU ROCK'N BAND", сформирана от членове от шестте префектури на Tohoku, изпълнява  официалната тематична песен на фестивала. Следващото поколение артисти, Aoi Yamada и Tuki Takamura от своя страна направиха професионалната хореография на специален танц, за да обединят света онлайн в „WA“. Песента за фестивала wassai е предоставена от популярна японска рок група, наречена WANIMA.

В хепънинга ще вземат участие още множество музиканти, комици, актьори, художници, режисьори, танцьори, професионални борци, улични изпълнители, диджеи, гримьори, модели от цялата страна, и дори най-малкият магьосник в Япония. Идеята му още е тази, да пренесе неповторимата атмосфера на Олимпийските игри на улиците, близо до хората и с тяхното активно участие.

Водещи артисти в области като сценичната игра, изобразително изкуство, песни и танци, медийно изкуство, музика и традиционни сценични изкуства ще работят заедно извън своите жанрове, за да възвестят създаването на приобщаващо общество в чест на Игрите. Фестивалът дава възможност и на хората по света да придобият практически опит от японската култура и да се насладят на нови срещи с нови приятели на Олимпиадата, дори да не са сред зрителите с билети по трибуните и да не са успели да пътуват до Япония за това зрелищно събитие.

За всички, които няма да могат да присъстват на самите събития, е предвиден онлайн стрийминг на живо, чрез който могат да бъдат максимално съпричастни със случващото се в Страната на изгряващото слънце по време на Олимпиадата. Много от активностите на Феста ще се провеждат и онлайн на официалния сайт на Организационния комитет на Токио 2020). Така всеки от нас може да участва в събитието от всяка точка на света чрез официалните акаунти, дори да не може да пътува до Япония за Игрите това лято. В същото време вашите собствени произведения на изкуството могат да се присъединят към Фестивала.

Игрите и съпътстващият ги наистина впечатляващ Фестивал, ще бъдат последвани и от страхотно Tokyo World After Party. То ще се проведе в японската столица след край на Олимпийските и Параолимпийски летни игри в Токио на 18 и 19 септември. Специални гости на купона отново ще бъдат талисманите на Олимпиадата - Miraitowa и Someity. Нека споменем, че те са кръстени от специално избрано жури от страна на Организационния комитет на Токио 2020, едва половин година след оживяването на талисманите. Имената им са избрани от списък с още 30 други чрез  обратна връзка с над 7 000 анкетирани деца от цялата страна. Нека отбележим, че първият олимпийски талисман и датира още Олимпийските игри в Гренобъл през 1968 година.

Miraitowa и Someity ще бъдат през това лято основни действащи лица на Фестивала, по време на игрите и на церемониите по официално им откриване и закриване. Очаква се, че Япония все пак ще приеме Олимпиадата и ще осигури безопасно преживяване за спортисти, треньори, гости, фенове и персонал през летните месеци на провеждането и. Повече за Летните Олимпийски игри в Токио може да следите в сайта на 7dnisport.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Спорт в бизнеса: Ключът към повишената продуктивност

Милица Мирчева подобри националния си рекорд на 5 км, силно бягане и за Иво Балабанов

134 дни до Париж 2024: Един от най-големите грабежи в историята на олимпийските игри (ВИДЕО)

Антъни Иванов намекна, че повече няма да се състезава за България

Кой е най-добрият колоездач в света?

Скандално: България рискува да остане без щангисти на Олимпийските игри в Париж?

Отхвърлиха жалбата на Антъни Иванов, плувецът трябва да плати близо 30 хил. лева

Подадоха нов сигнал за злоупотреби срещу шефа на щангите

Иво Балабанов и Милица Мирчева атакуват националните рекорди на 5 км шосе

Роден боксьор се сдоби с олимпийска квота и се прицели в златото в Париж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт