Кубрат Пулев с неочаквана прогноза за мегабитката Джошуа - Руис

6471
Кубрат Пулев с неочаквана прогноза за мегабитката Джошуа - Руис
Снимка: Guliver/GettyImages

Ако Анди Руис се готви съвестно, ако не го е заслепила славата, той ще победи отново Антъни Джошуа. Ако обаче Руис е бил заслепен от славата след първата победа над Джошуа и е занемарил режима и подготовката си, ще загуби. Такава прогноза направи големият ни боксьор Кубрат Пулев.

Със сигурност ще се изправя за титлата срещу победителя между Джошуа и Руис. Очаквам, ако Руис се подготви съвестно, да спечели отново. Въпреки че и Джошуа със сигурност си е взел поука, обясни Пулев, но от думите му излезе, че при равни условия като отдаденост и подготовка за него Руис е фаворитът. Припомняме, че мачът-реванш между двамата, след като Джошуа шокиращо загуби първия, е на 7 декември. А какво стана на 2 юни тази година в "Медисън Скуер Гардън" - припомнете си в този материал плюс ключовият момент, довел до сензационната загуба на британската звезда, както и най-разумното обяснение за поражението на Джошуа, първо в професионалната му кариера.

Защо Кубрат Пулев не успя да нокаутира Райдъл Букър въпреки превъзходството?

Кубрат Пулев записа 28-и успех на сцената на световния бокс, след като във Фресно стигна до категоричен успех над Райдъл Букър. Битката...

Боксът отвътре

Може би е по-добре, че загубих от Владимир Кличко, иначе щях да съм прекалено голям, обяви Кубрат Пулев в интервю за bTV. Преди 5 години българският боксьор бе нокаутиран от тогавашния шампион в сблъсък за световната титла в тежка категория в Хамбург.

"От щаба на Кличко бяха учудени от публиката и от това колко българи дойдоха да ме подкрепят. Бях много добре подготвен, но стратегията ми беше супер грешна. Бях сам дори срещу "Зауерланд". Допуснах грешки от първи клас в бокса - като ти посягат долу, не сваляш ръката и не позволяваш да те финтират".

"Може и да е по-добре, че не го победих. Така е трябвало да стане, сега е много по-интересно. За нищо не съжалявам. Действията ми на ринга бяха прибързани, бях зелен въпреки опита при аматьорите. От империята "Кличко" правеха хиляди номера. Бях сам срещу всички, нямах опит, хората около мен нямаха опит. Те искаха да помогнат, но това беше положението. Поемам изцяло вината и отговорността, защото най-важна бе стратегията на ринга. Бях добре физически, но..."

Пулев разкри, че прословутата му реплика след въпросния мач – "Продължаваме напред", се е превърнала в мотивация за много хора, включително и за такива със здравословни проблеми.

Серията от удари на Кобрата, с които затвори окото на Букър (ВИДЕО)

Кубрат Пулев постигна победа №29 срещу Райдъл Букър и вече гледа уверено към мача за световната титла на IBF, който му е гарантиран пр...

"Това ме топли и ме радва – че са получили подкрепа в трудни мигове".

Кобрата подчерта, че не е срещнал особени затруднения в последния си двубой – срещу американеца Райдъл Букър, когото победи със съдийско решение. "

"През цялото време го биех, той беше подвижен боксов чувал. Разбира се, не трябва да го подценяваш – във всеки едни момент можеше да експлодира и да върне някой удар. Видяхте, че дори Джошуа - непобедимият, великана, мускулестият Джошуа - загуби от Руис заради един удар. Букър няколко пъти ме намери с десни прави, но не бяха някакви кой знае какви удари, българска глава е здрава и издържа на удари".

"Аркадата вече съм я забравил, нямам никакви проблеми. Два-три месеца й трябваха да отшуми, беше много дълбока - двайсет и няколко шева. Мотивацията и духът са най-важни при такава ситуация на ринга. Боли и много обезверява, защото кръвта влиза в окото, не виждаш, има удари, които се изсипват върху мен, защото противникът атакува. Но мен ме движи желанието за победа. Силата е в духа, а не в парите или колите. Затова ме е яд за България, но това е друга тема".

Пулев разкри, че със сигурност продължава съвместната си работа с треньора Ули Вегнер: "Разбираме се перфектно. Той има око за бокса, има изграден начин на подготовка и програма, които неведнъж са водили до успехи. Той застана до мен и ми каза - ти си моята мотивация да направя световен шампион в тежка категория и след това се отказвам от бокса."

Вижте колко пари спечели Кубрат Пулев от боя си над Букър

Американският журналист Ланс Пъгмайър разкри какви пари е прибрал българският боксьор Кубрат Пулев за мача си с Райдъл Букър. Тази нощ ...

Скандалът с Джени Суши

Аз съм шегаджия, но хората понякога не разбират шегите ми, трябва да внимавам и с тях, заяви Пулев. Той обясни и, че основната поука от случая със Суши е, че "трябва да попиташ". На мен ми стои дървено, но съвременният свят е такъв – човек не знае какво чувства другия, затова трябва да попиташ, гласи позицията на боксьора ни.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Спорт в бизнеса: Ключът към повишената продуктивност

Милица Мирчева подобри националния си рекорд на 5 км, силно бягане и за Иво Балабанов

134 дни до Париж 2024: Един от най-големите грабежи в историята на олимпийските игри (ВИДЕО)

Антъни Иванов намекна, че повече няма да се състезава за България

Кой е най-добрият колоездач в света?

Скандално: България рискува да остане без щангисти на Олимпийските игри в Париж?

Отхвърлиха жалбата на Антъни Иванов, плувецът трябва да плати близо 30 хил. лева

Подадоха нов сигнал за злоупотреби срещу шефа на щангите

Иво Балабанов и Милица Мирчева атакуват националните рекорди на 5 км шосе

Роден боксьор се сдоби с олимпийска квота и се прицели в златото в Париж

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт

Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока
Обрат: Цената на природния газ тръгна стабилно в нова посока

Цената на природния газ в Европа започна да поскъпва в края на зимата, най-вече в резултат на притеснения, свързани с доставките на синьо гориво. Ремонти...