Оскар Писториyс има тежко психическо разстройство, смята психолог

8752
Оскар Писториyс има тежко психическо разстройство, смята психолог
Снимка: Getty Images/Guliver

Ампутацията на краката и смъртта на майка му са допринесли за тежкото психическо състояние, в което се намира Оскар Писториус, смята д-р Мерил Ворстрър. За да се пребори с него бившият атлет би трябвало да се подложи на медицинско лечение в щатска болница.

Д-р Мерил Ворстър изразил своето мнение пред съда в Преториа, че ампутацията на краката до коляното на Писториус, когато е бил бебе, фобията на семейството от това, че ще бъде жертва на престъпление и смъртта на майка му, когато е бил на 14 са отключили това психическо заболяване.

Писториус по телефона: Чичо Йохан, ела вкъщи, застрелях Реева

Делото в Претория срещу Оскар Писториус, обвинен в умишлено убийство, върви към приключване. Съдът разпита един от най-надежните свидет...

Премахването на краката, когато той не е бил в съзнателна възраст може да се счита за "травматичен удар" според психолога. Неговият баща бил незаинтересован към малкия Оскар и не изпълнявал своите родителски задължения. От друга страна майка му "злоупотребявала с алкохол често" и спяла с пушка под възглавницата. Нейните деца нямало как да не бъдат повлияни от това поведение и поради тази причина развили това разстройство.

Ворстър описва емоционалните реакции на Писториус като "уникални". Атлетът е плакал и повръщал по време на процеса, когато бе обвинен в убийството на неговата приятелка Рийва Стиикамп на връх празника на Св. Валентин.

"Ако смятате, че той се преструва, тогава как ще обясните трезгавината в гласа му и червеният цвят на очите му. Той беше пребледнял и се потеше." - казва Ворстър. "Това е трудно да бъде изиграно".

Градският прокурор Джери Нел смята, че здравето на Писториус трябева да се изследва по-детайлно в някоя независима щатска болница. Той дори е готов да съдейства за отлагане на делото, за да може оценката на специалистите да е по-подробна и представителна.

Възобновяват процеса срещу Оскар Писториус

В Претория възобновяват изслушването на Оскар Писториус в съда. Южноафриканският лекоатлет, който е с ампутирани крака е обвинен за уби...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com