Параолимпийката ни Стела Енева завоюва приза за спортист №1 на месеца

6182
Параолимпийката ни Стела Енева завоюва приза за спортист №1 на месеца
Снимка: БГНЕС

Параолимпийката ни Стела Енева завоюва приза за спортист №1 на месец октомври за първи път. Шампионката ни донесе на страната злато в тласкането на гюле и сребро в мятането на диск от Световното първенство за хора с увреждания в Доха (Катар).

Въпреки огромната конкуренция на Световното, параолимпийците ни грабнаха общо 7 медала - 3 златни, 1 сребърен и 3 бронзови.

БОК отличи параолимпийците ни, Стефка Костадинова обеща повече пари за подготовка

Българският олимпийски комитет отличи вчера призьорите, спечелили медали и престижни класирания от последните големи първенства при пар...

„В живота си научих три неща. Първото е, че човек трябва да е влюбен в работата си. Второто е да прощава – на треньора или партньора си няма значение, защото всички грешим. Третото е, че човек не трябва да забравя да благодари”, каза Енева при получаването на наградата си.

Тя разказа и за разходите при спортистите с увреждания, като напомни, че тези атлети, освен за подготовка имат нужда от средства за протези, медикаменти и помощни средства. „ Финанси винаги са необходими. Ако министерството дава на здравите по 16 хиляди лева годишно на нас ни дават по осем. Надявам се, че тази година ще е по-различно, тъй като е предолимпийска подготовка. Вече имаме две сигурни квоти, очакваме и още. Конкуренцията ще е огромна. Очакват се 183 държави на Параолимпиадата и всеки ще се бори за златния медал."

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт