Пола Радклиф: Гей да разкрие схемата за доставки на допинг

19853
Пола Радклиф: Гей да разкрие схемата за доставки на допинг

Световната рекордьорка в маратона Пола Радклиф скочи яростно срещу решението за едногодишно наказание на уличения в употреба на забранени вещества, спринтьор Тайсън Гей (САЩ), съобщава telegraph. "Това е твърде снизходително наказание", коментира Радклиф, която е върл противник и борец срещу употребата на допинг. Спринтьорът получи солидно помилване, защото се договори да сътрудничи на допинг-ченгетата от американската атнтидопингова агенция (USADA).

"Гей ще може да се състезава отново още следващия месец, след като даде положителна проба. Миналото лято не издържа тестовете за наркотици. По-късно призна, че с помощта на стероиди е участвал на Олимпийските игри в Лондон. Той получи намалена санкция в замяна на съществена помощ, която трябва да окаже на Американската антидопингова агенция", коментира Пола Радклиф.

Украинец би Иван Ухов в Токио

Високият скачач Иван Ухов остана втори на турнира по лека атлетика в Токио (Япония). Олимпийският шампион от Лондон 2012 отстъпи лидерс...

Какво е издал на допинг-ченгетата още не е ясно, но Пола иска разкритията на Гей да станат публично достояние. "Трябва да е дал топ-информация, за да получи толкова малко наказание.Би трябвало да е направил разкрития за други хора и цялата верига на доставки в спорта", категорична е Радклиф.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com