Сестрата на убитата Реева: Писториус е отвратителен лъжец!

18452
Сестрата на убитата Реева: Писториус е отвратителен лъжец!

Сестрата на убитата Реева Стеенкамп - Симоне нападна лекоатлета без крака Оскар Писториус и го нарече отвратителен лъжец в интервю пред dailymail.co.uk. Фенове с балони, на които беше изписано името му "Оскар" се събраха да подкрепят спортиста преди поредното заседание на съда в Претория. Той е обвинен в предумишлено убийството на приятелката си Реева Стеенкамп на 14 февруари миналата година. Тогава я простреля с няколко куршума в дома си в Претория. Сестрата на Реева не успя да сдържи гнева си, след като вече няколко пъти се нагледа на сълзите на 27-годишния Оскар в съда.

Последната вечер на Писториус и Реева

"Обикновено след вечеря гледахме телевизия, но и двамата имахме тежък ден и направо си легнахме", разказа Оскар Писториус пред съда в...

"Той се опитва да убеди съда, че са били много близки и се е грижел за нея. Това не е истина. Той е отвратителен лъжец", заявява Симоне. Писториус продължава да се придържа към първоначалната си версия, че е стрелял по Стеенкамп, защото я е помислил за крадец.

"Защо не може да се сложи край на тази агония за всички, които обичахме Реева и просто да каже истината? Това е всичко, което искаме. Той уби сестра ми и все още продължава да се наслаждава на своята известност", ядосва се Симоне в интервюто. Тя описва мъжа, който искаше да стане неин зет, като несигурен и непредвидим човек.

Оскар Писториус напусна свидетелското място, облян в сълзи, два пъти днес по време на ожесточения разпит от държавния прокурор Гери Нел, който го обвини в подправяне на доказателства. Нел започна четвъртия ден на кръстосания разпит в същия дух, в който го завърши миналата седмица. Държавният защитник твърди, че бегачът променя показанията си за нощта на престъплението и той е убиецът на Реева Стеенкамп.

Писториус се извини на родителите на Стеенкамп

"Искам да използвам тази възможност, за да се извиня на г-н и г-жа Стеенкамп. Опитвах се да предпазя Реева", заяви Оскар Писториус от...

Скачайки от едно на друго доказателство прокурорът се опита да извади от равновесие хладнокръвния Писториус. В един момент обвиняемият се пречупи, след като прокурорът го накара да повтори това, което е разказал. Как докато се премества към банята, където иска да снима Реева, чува шум и стреля, пише dailymail.co.uk.

"Аз изкрещях", изплака с писклив глас параолимпиецът. Това накара съдията да прекъсне съдебното заседание и да му позволи да се успокои. После беше възстановено, но Писториус отново се разплака. Той беше попитан, кога е натиснал пистолета, за да се разбере от какво се е защитил. "Чух шум. Нямах време да го тълкувам. Стрелях от страх", каза обвинеямият. "Ти много точно знаеш какво си правил. Стрелял си по Реева", контрира го прокурорът.

Писториус плаче и повръща при ескспертизите по делото за убийството на Стеенкамп

Показанията на патолога Герт Сайман за аутопсията на Реева Стеенкамп на два пъти бяха прекъснати от Оскар Писториус, който се разплак...

Пред съда застанаха и трима свидетели, които разказаха, че са чули женски крясъци и викове в нощта на убийството.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com