Швейцарски невролог: Шумахер ще остане инвалид за цял живот

41163
Швейцарски невролог: Шумахер ще остане инвалид за цял живот

Михаел Шумахер вероятно да остане инвалид до края на живота си, обяви пред медиите известен швейцарски невролог.

Д-р Ерих Райдерер отхвърли спекулациите, че Михаел Шумахер напълно ще се възстанови от мозъчната травма, която получи при падане на пистата.

Шумахер общува с близките си, но не може да говори

Михаел Шумахер идва често в съзнание, общува с близките си, но не може да говори. Състоянието му не се е подобрило значително, съобщава...

"Той ще остане инвалид през целия си живот и винаги ще остане зависим от помощта на другите," каза неврологът пред швейцарско онлайн издание. Райдерер е един от невролозите, който е специалист във излизането от продължителна кома. Той обясни, че периодът на възстановяване ще е дълъг, защото пилотът е претърпял трайна травма.

"Но първото и най-важно нещо е позитивното послание, когато някой се събужда, след като е бил в кома, в продължение на половин година. Това е изключително важно", каза той.

Неврологът каза, че ще е успех, ако след 6 месеца Шумахер успее да седне в електрическа инвалидна количка и може да работи с нея. Мрачното бъдеще на д-р Ерих Райдерер, за Шумахер, е потвърждение на тази на лекаря от Формула 1 Гари Хартщейн. Той прогнозира, че Шумахер никога няма да се възстанови напълно от мозъчната травма. Швейцарският невролог отхвърли спекулациите, че пилотът ще бъде преместен в клиниката за параплегици, близо до Люцерн.

В понеделник седемкратният световен шампион във Формула 1 бе прехвърлен от болницата в Гренобъл в рехабилитационна клиника в Лозана, Швейцария. Той прекара почти шест месеца в медицинска кома след ски инцидента във Франция, през декември миналата година. Шумахер излезе от кома, но не може да говори, стана ясно през седмицата.

Извънредно: Шумахер излезе от кома! Напусна болницата в Гренобъл

Седемкратният световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер излезе от кома и напусна френската болница, в която се лекуваше след ски ин...

Рехабилитационното му лечение ще продължи дълго в клиниката в Лозана. В процеса на възстановяване, участват съпругата и двете деца на пилота, тъй като той е настанен на 24 мили от дома му.

След преместването от Гренобъл до Лозана (120 мили), бе съобщено, че в линейката, пилотът е държал очите си отворени през дълги участъци от пътя и е кимал.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт