Спортният талант Паолина Попова: Ако продължавам, ще успея

10305
Спортният талант Паолина Попова: Ако продължавам, ще успея
Снимка: БГНЕС

"Ако продължавам, ще успея! Това е моят девиз", заяви Паолина Попова - спортен талант на "Еврофутбол".

Казвам "Здравей!" на Паолина Попова. "Добре дошла!" в България. Завърна се преди дни от двумесечен лагер в САЩ. Разкажи ни малко повече за себе си.

- Здравейте, казвам се Паолина Попова и съм на 16 години, от гр. София. Тренирам фигурно пързаляне активно от 6-годишна възраст, като още от бебе съм на леда.

Състезаваш се в индивидуалната дисциплина, а от тази година си и за първи път Спортен талант на "Еврофутбол". Кажи ми, как се почувства, когато разбра, че си одобрена по тази програма?

- Обаждането беше доста драматично, защото не можах да повярвам в началото и много се зарадвах. Това, че съм сред одобрените ми донесе много – даде ми възможност да се реализирам повече, да направя един много хубав спортен лагер в САЩ за два месеца и то точно по времето, когато в София няма условия за подготовка.

Разкажи ни повече за това – ти замина при един от известните треньори по фигурно пързаляне, украинеца Сергей Вайпан – как се свърза с него?

- Има още една българка, която тренира при него, нейните родители работят в САЩ... Намерихме се чрез нея и така имах възможност да тренирам и аз при него.

Какво е усещането да се готвиш при чужденец? Имаше ли в началото проблеми в общуването, макар да разбирам, че си доволна от представянето си по английски език?

Четири медала за спортните таланти на "Еврофутбол" на "Самарско знаме"

Четири медала грабнаха Спортните таланти на "Еврофутбол" на X-тия Международен лекоатлетически турнир "Самарско знаме", който се провед...

- (Смее се) Да, беше лесно общуването с него, макар в началото наистина да бе различно, защото аз не съм свикнала да сменям така треньори – от малка съм била при една треньорка, но и той се представи много добре пред мен и ми беше по-лесно да се адаптирам.

Какво означава за теб на тази възраст да си два месеца сама извън България? Заслужаваше ли си?

- Да, определено си заслужаваше. В началото не забелязвах трудностите, но към края вече много ми домъчня за родината и за моето семейство... Бих ходила да работя там и да тренирам след години, но се надявам винаги да си остана в България.

Как се подобри твоето представяне на леда в спортно-технически план?

- Много си подобрих техниката на пързаляне, захода за скоковете и най-вече подобрих скоростта на пируетите си, което е много важно.

Спортният талант на Еврофутбол Мирослав Кирчев взе бронз на европейското по кану-каяк

Спортният талант на "Еврофутбол" Мирослав Кирчев взе бронза на 500 метра едноместен каяк при мъжете на европейското първенство по кану-...

А в психологически аспект има ли подобрение?

- Да се надяваме, това ще се покаже с времето. Имам достатъчно увереност, но не и прекалено, защото тогава също не се получава добре. Трябва да имам ясна представа за себе си – нито по-малко, нито повече.

Успя ли да посетиш някои от градовете и забележителностите в САЩ извън тренировките?

- Всяка неделя ни беше почивния ден и оползотворявахме свободното си време. Сбъднах една от мечтите си – ходих до Ню Йорк, видях Статуята на свободата, качих се на Емпайър Стейт Билдинг и още много неща...

Пеша ли се качи?

Лилиан Станева: Чрез "Еврофутбол" отидох на повече състезания

"Благодарение на "Еврофутбол" отидох на повече състезания", това заяви Лилиан Станева, Спортен талант на "Еврофутбол" за 2014 г. В ...

- (Смее се) А, от 86-тия до 102-рия етаж. Усещането е все едно съм на Витоша!

Каква е разликата в манталитета на американските спортисти и на твоите връстници в България?

- Като че ли там са по-дружелюбни, по-непринудени. Иначе не бих казала, че са по-добри от нас – добри са, но и ние имаме много добри спортисти. Единственото, по което ни превъзхождат е базата. Почти във всеки квартал имаше пързалка и децата можеха да тренират по-свободно, защото тук се събираме по 20 деца на една тренировка – като сме всички на един лед, как ще го разделим!?! Не става. Достъпът до техните пързалки е абсолютно свободен – когато аз тренирах сама сутрин, идваха и възрастни хора да тренират, което е обичайно за тях. Типично за американците – за тях няма значение възрастта.

Какво ти предстои до края на годината? Докато беше в САЩ успя да спечелиш и бронзов медал на едно състезание – поздравления за това! Очакваш ли още медали?

- Разбира се. В момента работя по това. Трудя се много за контролното състезание, което ще бъде август месец. Надявам се и че ще успея да се реализирам на някое международно състезание, защото това наистина е важно за мен.

Виолета Генчева стана европейска шампионка по сумо за девойки

Спортният талант на "Еврофутбол" Виолета Генчева завоюва шампионската титла на Европейското първенство по сумо за жени до 21 години. Т...

Докъде се простират твоите спортни мечти?

- Не мога да кажа – всеки иска да бъде олимпийски шампион, всеки иска да бъде световен шампион... Аз искам да видя какво е да участваш на такива големи първенства, да мога да се реализирам, да покажа на хората, да остана в историята... Да покажа какво мога не само на тренировка!

Вярваш ли в себе си?

- Достатъчно вярвам, да.

Ясно е, че участието в програма "Спортни таланти" е финансова протекция за спортистите, но усещаш ли, че нещо допълнително ти донесе самата програма?

Виолета Генчева: Моята цел е да стана за трети път европейска шампионка по сумо

Спортен талант на "Еврофутбол" за 2013 г. и 2014 г. даде интервю, в което говори за бъдещите си планове и амбиции. Генчева е за вто...

- О, разбира се! Финансирането много ме подпомогна, кара ме да се чувствам много по-добре, че има някой зад гърба ми, който ми помага. Ако има повече като вас, ако има повече финансова подкрепа, всички спортисти ще бъдат на много по-добро ниво.

Какво ще пожелаеш на останалите Спортни таланти?

- Пожелавам им да продължават да се трудят – това се възнаграждава рано или късно! Разбрах това – дори след само два месеца усилени тренировки се разбра какво правих. Ако продължаваме да се трудим, наистина ще успеем!

Имаш ли девиз, мото или просто нещо, което ти помага в трудни моменти?

- Ще успея – не днес, не утре може би, но ако продължавам, ще успея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт