Съдът оневини Писториус за предумишлено убийство

33055
Съдът оневини Писториус за предумишлено убийство
Снимка: Getty Images/Guliver

Съдът по делото на Оскар Писториус реши, че убийството на Реева Стеенкамп не е предумишлено, тъй като не може да бъде подминат факта, че параолимпийския шампион се е страхувал за живота си, когато е натиснал спусъка и е застрелял приятелката си в банята.

"От това следва, че обвиняемият е вярвал, че животът му е в опасност и не би могло да бъде осъден за предумишлено убийство", каза съдията, цитиран от АФП, Токозиле Масипа.

Оскар Писториус има суицидна склонност

Шесткратният шампион на Параолимпийските игри Оскар Писториус има суицидно поведение - склонност към нараняване. Това установила психол...

Писториус, все пак може да бъде осъден за непредумишлено убийство, като присъдата му може да бъде от условна до влизане в затвора, а може и да бъде оправдан.

Присъда за предумишлено убийство обаче можеше да означава доживотен затвор за Писториус. Най-вероятно обаче присъдата няма да бъде постановена днес. Ще има още аргументи в съда, преди да бъде обявена присъдата, а най-вероятно и обжалване на по-висша инстанция.

Южноафриканският лекоатлет застреля своята приятелка на 14 февруари миналата година, като той твърди, че това е било инцидент, докато от прокуратурата настояваха за присъда за предумишлено убийство.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт