MINI по тези улички

6551
MINI по тези улички
Снимка: Actualno.com

Никъде другаде в България не можеш в толкова малко място да намериш толкова много история и характер. Да обиколиш такива малки улици с такива огромни гледки. Ето затова, обичаме Велико Търново. Как да не го обичаш?

Град с вековна история, в който можеш да вдишаш гордостта на старите боляри, град със страхотни млади хора и съвременна култура, град с дух на аристократичност. Но също така и град за разпускане, отмора, любима дестинация на милиони туристи всяка година. Но ако някой може да ни разкаже кои са най-готините местенцата тук, то това ще са Вики и Софи. Те са две страхотни дами, които стоят зад местния проект “Търновски мацки”.

Може да ги откриете в Инстаграм ето тук: https://www.instagram.com/tarnovskimatski/

В канала си те показват потайностите на царския вайб, обясняват що е то това “търновска мацка” и има ли разлика между “болярин” и “търновец”. Също така те са хората, които да ви кажат най-готиното ново място за кафе, къде да отидете на йога, в кое кътче на града е скрито co-working пространството и на коя улица има най-вкусен сладолед.

Те не са туристически гидове, не се подвеждайте. Просто са две съвременни момичета, за които Велико Търново не е просто да изживееш историята, но и да я пишеш. Още повече, те са хора, които с работата си дават причини на другите млади хора във Велико Търново да останат тук. Да допринесат за развитието на общността, на града.

И в този дух на мисли ние решихме с тях да напишем новата видео история на Старата столица, като заснемем едно малко необичайно видео за град. В него Вики и Софи ще ни преведат из малките улички, ще ни покажат къде работят, къде разпускат и общо взето - как да изживеем града през техните очи.

Имаме и най-подходящия автомобил за целта. Този, който е достатъчно малък, за да е наслада шофирането из тесните и стръмни улици. Достатъчно дързък, за да се впише в град стъпил върху силни и горди характери. И най-вече, достатъчно екологичен, за да не оставя след себе си нищо, освен тишината на спящите котки из романтичните болярски сокаци.

Представяме ви един нестандартен поглед към Велико Търново, през очите на търновските мацки и прозорците на новото изцяло електрическо Mini SE. гледайте сега!

Както казахме в началото, това видео нямаше да е възможно без подкрепата на Mini Cooper. Да шофираш във Велико Търново понякога е предизвикателство. Вики го потвърди във видеото. Но Новото Mini се оказа повече от подготвено за задачата. Задвижено от истинска страст, то ни разкри любими гледки при това за без пари. С батерия от 32.6 кВтч, без проблем можехме да изминем над 300 километра, стига да имаше толкова улици тук. А с изключително ниския си център на тежестта всеки завой беше забава.

Беше и стил. Много стил. Защото дизайнът на Mini за автомобилната индустрия е това, което е крепостните стени по хълмовете за историята на града - нещо непреходно и отличително в целия свят. Щом видите Царевец, знаете къде сте. Щом видите Mini, знаете точно коя е тази кола. И знаете, че ви харесва. Харесва им и на хората около вас, защото колкото и да е безшумен новия Mini Cooper SE, неговата страхотна визия привлича сетивата.

Интериорът е светъл, много просторен и ужасно удобен. Както Вики и Софи го нарекоха - достоен “мацкимобил”. Макар че и мъжката част от екипа ни държеше да го покара и изобщо не държеше да слиза от него.

Няма нужда да ви говорим за ускорения, за динамика на шофирането. Това са очевидности, които винаги са били в характера на Mini. Просто сега са на следващо ниво.

На следващо ниво е и животът във Велико Търново. Малките улици и огромните гледки тук означават живот с емоция. Точно като Mini - чиста и неподправена страст. Каквото е и в сърцата на Вики и Софи, които истински обичат своето Велико Търново и го правят още по-интересно и привлекателно. За нас беше удоволствие да ви разведем из Старата столица по нов начин! Споделете тази статия и ще се радваме някой път да се засечем на Конниците.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com