205 години от рождението на Роберт Шуман

20514
205 години от рождението на Роберт Шуман
Снимка: Gettyimages

На 5 февруари публиката в зала "България" ще има възможността да се докосне до съкровените дълбини на Шумановия композиторски стил.

Тази година се навършват 205 години от рождението на Роберт Шуман. В една програма Софийската филхармония - оркестър и хор под диригентството на Станислав Ушев ще изпълни Концерт за пиано и оркестър (едно от най-изпълняваните и най-обичаните и от пианистите, и от публиката произведения на Шуман) и Реквием, опус 148, който е истински шедьовър в жанра, съобщават от филхармонията. Солист на Клавирния концерт е Георги Черкин. Този прочут Концерт е известен със своите ярки тематични линии, както и с минималистично красивата като уникално бижу бавна част, а устремният финал, който е предизвикателство, както за солиста, така и за диригента е един истински фойерверк от красота.

Ali от Tiefschwarz гостува на първия за годината Takeover в Yalta Club

TAKEOVER открива сезона с ALI от TIEFSCHWARZ – немското дуо на двамата братя диджеи Ali и Basti Schwarz, които създават общия си ...

Във втората част на концертната вечер за изпълнението на Шумановия "Реквием" към оркестъра на сцената ще се присъедини и Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов". Като композитор, който има изключителни заслуги за хоровото изкуство Шуман написва един Реквием отличаващ се с елегантност и много светлина. Той е посочен от Брамс като едно от вдъхновенията за неговия Немски Реквием.

С виртуозният пианист Георги Черкин, блестящите солисти Гиргина Гиргинова, Даниела Дякова, Ивайло Михайлов и Евгений Станимиров, под талантливата диригентска палка на маестро Станислав Ушев Софийската филхармония се подготвя да подари една прекрасна вечер на своята публика в зала "България" на 5 февруари от 19.00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com