Българските Odd Crew и Black Tooth от Турция ще подгряват Pantera

2522
Българските Odd Crew и Black Tooth от Турция ще подгряват Pantera
Снимка: Fest Team

Българската банда Odd Crew и турците Black Tooth ще бъдат подгряващите групи на дългоочаквания концерт на Pantera в София, който е в петък, 26 май, в зала "Арена София".

Едва ли има родна банда по-подходяща от Odd Crew, която да се качи на една сцена с каубоите от ада. Без съмнение най-обичаната съвременна рок/метъл бандa в България е адекватният избор, когато става дума за професионализъм, талант и фен база. Дръзки композиции, изключителни китарни сола, прецизни барабани, запомнящи се вокални партии и много хедбенгинг. Това е Odd Crew – които съвсем скоро ще представят и нова музика, част от втория албум от поредицата "Dark Matters" и седми пореден в дискографията на бандата, а в петък ще излязат на сцената в "Арена София" непосредствено преди една от любимите си банди Pantera. Odd Crew споделят: "Black Sabbath и Led Zeppelin бяха огънят, който ни запали по това да правим музика, по-късно Pantera се превърна в едно от маслата, които наляхме в този огън. За нас е огромна чест да се качим на една сцена с тях, както и да почетем завета и паметта на Dimebag и Vinnie!".

Първи в програмата на 26 май са Black Tooth – метъл бандата, основана през 2004 в Анкара, Турция от Туна (вокал), Дениз (бас) и Утку (барабани). Black Tooth се смята за първия и единствен представител на жанра "южняшки метъл" от Турция. Чудото за тях се случва, когато през 2007 г. лично Rita Haney, приятелката на Dimebag Darrell, ги кани да станат част от фестивала Ride For Dime. Black Tooth имат три албума и са били част от OzzFest и Sonisphere, споделяли са една сцена с Lamb of God, Rammstein, Metallica, Down и много други.

Броени са дните до концерта на една от най-великите метъл банди на всички времена. Легендарните Pantera идват в България за концерт-събитие за всички фенове на тежките рифове и по покана на Fest Team, като това е и първата дата от дългочаканото им европейско турне.

Вратите на залата отварят в 18:30, но организаторите дават възможност на феновете да се съберат и подгреят за концерта още в 17:00 пред "Арена София", където ще има специална фен зона с мърчандайз, адекватна музика и разнообразни питиета. За музикалното оформление ще се погрижи Краси Москов от Радио Z-Rock. 

График за Pantera на живо:

Легендарните PANTERA на живо в София на 26 май 2023

Една от най-великите метъл банди на всички времена идва в България за самостоятелен концерт по покана на Fest Team. PANTERA на живо &nd...

17:00 - Фен Зона "Арена София"

18:30 – Отварят се вратите

19:00 – 19:40 Black Tooth 

20:10 – 21:00 ODD CREW

21:30 – 23:00 PANTERA

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com