Играй и спечели двойна покана за операта „Кармен”

50033
Играй и спечели двойна покана за операта „Кармен”

Всички, които обичат испания и разказаните за страстна любов ще бъдат очаровани от това, което им предстои да видят и чуят в края на този месец.

На 26 април 2014, в зала 1 на НДК, световни звезди на оперното изкуство ще вземат участие в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Варненската Държавна опера. Прекрасното събитие ще се случи с помощта и по покана на продуцентска компания АРТИШОК!

Иван Момиров и Агунда Кулаева са звездите на "Кармен" в зала 1 на НДК

На 26 април 2014 зала 1 на НДК ще посрещне световни звезди на оперното изкуство в спектакъла “Кармен” от Жорж Бизе на Варне...

Един от плеядата големи български артисти, гастролиращи по световните оперни сцени - тенорът Иван Момиров, пристига специално от Италия за ролята на Дон Хосе, а в ролята на Кармен ще видим и чуем чаровната и добре позната у нас Агунда Кулаева (Русия), изявяваща се на сцените на Новая опера и Болшой театър в Москва.

На сцената ще им партнират Ирина Йордакеску (Румъния) – в ролята на Микаела и Венцислав Анастасов – в ролята на Ескамило.

Режисурата и сценографията са дело на главния режисьор на Варненската опера - Кузман Попов, едно от знаковите имена в българското оперно изкуство, а Диригент ще бъде Светослав Борисов.

Actualno.com ти дава уникалния шанс да спечелиш двойна покана за невероятната опера „Кармен” За да участвате в играта, трябва да отговорите правилно на следния въпрос:

Великденски концерт в Софийската опера и балет

Седмица преди настъпването на Великден, на 11 април в 19.00 ч., Софийската опера и балет кани публиката на специално събитие с участиет...

Къде се развива действието от операта „Кармен” на Бизе?”

За да се зачете гласът ви, трябва да напишете своя отговор по тази статия само и единствено с Фейсбук профила си. Обикновени коментари под статията (анонимни или ненаписани с Фейсбук профил), споделяне или харесване на статията, не осигуряват участие в играта!

Победителят ще бъдат изтеглени чрез томбола на 22 април.

Историята на „Кармен”

През 1875 година французинът Жорж Бизе написва операта „Кармен”. Либретото е написано от Анри Меляк и Людовик Алеви и се основава на новелата на Проспер Мериме (1846).

„Мадам Бътерфлай” отново на сцената на Софийската опера

С шедьовъра на лиричния бард на италианското оперно изкуства Джакомо Пучини, „Мадам Бътерфлай”, Софийската опера и балет ще...

Първото изиграване на „Кармен”  е на 3 март 1875 в парижката „Опера комик“. Отначало операта е смятана за провал и е набедена, че е „неморална“ и „повърхностна“. Днес обаче „Кармен“ е една от най-известните и често играни опери.

През 1915 режисьорът Сесил де Мил прави 59-минутен ням филм по сюжета на операта. В САЩ става популярна Афро-американската версия „Кармен Джоунс“. През 1983 Жан-Люк Годар прави друга филмова версия, която се казва Prénom: Carmen. MTV също имат свой вариант по темата.

Едни от най-известните теми от операта са 'Quand je vous aimerai?', 'Je suis Escamillo, Torero de Grenade' и 'Qu'avez-vous fait de la Carmencita?'.

 Билетите за спектакъла “Кармен” на Варненската Опера на 26 април в зала 1 на НДК вече са в продажба с цени от 15 до 50 лв.

Те могат да бъдат закупени в интернет на www.ticketportal.bg, както и в Билетен център в НДК, магазините на Office1Superstore, Booktrading, книжен център Гринуич, Art Point /в МОЛ на бул.Стамболийски/.

С мартеничките идва операта „Златната ябълка” от Парашкев Хаджиев

На 2 март, заедно с Баба Марта и мартеничките за децата на сцената на Софийската опера и балет идва и операта „Златната ябълка&rd...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com