X
 
 

Изживейте ураганът Бет Харт

437 0
photo of Изживейте ураганът Бет Харт
Снимка: БГ Саунд Стейдж
Любовта към Бет Харт е категорична. Както е категоричен нейният нечовешки и необуздан глас – съчетаващ най-дълбоката драма и най-голямата благодарност. Феновете на Бет Харт по цял свят са безрезервно влюбени в нея. „Аз не слушам Бет, аз чувствам Бет”, казват те. А който не я познава и я види за първи път на сцената, остава като поразен от мълния, приема я дирекно в сърцето си. Но не като влюбване. А като най-силната, безрезервна, драматична и фатална любов. Това е връзка завинаги!

Започнала да свири на пиано на 4 години. След като чула „Лунната соната” на Бетовен, вкъщи сама налучква нотите и я свири в продължение на месеци. Оттогава пианото става нейн спътник, бягство и спасение. Придружава я в най-тежките болки и падения до най-голямата радост от живота и триумфи. В последния си албум War in My Mind Бет сама акомпанира песните си на пиано. А на сцената те са съвършеното единство – уникалният глас на Бет и пианото на Бет.

„В нея са се вселили Джанис Джоплин и Тина Търнар едновременно”, казва за нея звездният китарист Джо Бонамаса. Той и други легенди на китарата като Слаш, Джеф Бек и Бъди Гай споделят сцената с нея и избират нейния уникален тембър да придружава техните китари. Така Бет заедно с Джо Бонамаса създават едни от най-великите кавъри на легендарни блус и рок парчета  на Led Zeplein, Тина Търнар, Ета Джеймс, The Rolling Stones. А общият албум Бет и Джобонамаса от 2018  “Black Coffee” директно застава начело на класацията на Billboard.

Номинирана е за Грами заради необичайния й тембър, станал емблема на цяло поколение почитатели на блуса, рокендрола и R&B и джаза. За нея употребяват всякакви суперлативи - „музикално чудо”, „ненадмината рок звезда”. А за последния й албум американската критика я определя като „един от най-добрите вокалисти на нашето време”.

Но това не изчерпва явлението „Бет Харт”. Силата на Бет е в нейното присъствие на сцената и безкрайното отдаване на публиката – като интимен акт между нея и всеки един нейн почитател. Като за първи и за последен път. Всеки път, на всяка сцена – от най-големите Royal Albert Hall и Раймън Аудиториум, които тя пълни догоре….до НДК.

Бет Харт пусна новия си албум War In My Mind

Блус дивата идва за втори концерт в София на 10 декември, Арена Армеец Бет Харт пусна този петък новия си албум War In My Mind. Това ...

Но големите аудитории изчезват и връзката отстава между теб и Бет – от първата до последната нота. Такава е бурята от емоции, драстичния й тембър, който те заковава директно в сърцето и необичайната й откровеност. Бет Харт не само пее. Тя чувства и прави музика с цялото си тяло, като правенето на любов, дори като най-див и безпаметен секс. Затова и на сцената фотографията трудно я лови – не е способна да обхване вселената от емоции.

И ако не сте виждали мъже да плачат, то точно това се случва на концертите на Бет Харт!

Типична американка, директна, брутална, натурална. Откровена до болка и разказваща себе си – и на сцената, и в музиката, която сама пише – от Love is a Lie и Your Heart Is Blask As Night до благодарните Thankful и Let It Grow. За последния си албум нарочно се снима без грим - такава каквато е – жена на 47. Интервютата й разтърсват и разкъсват – Бет споделя с всички най-големите си болки и падения - от алкохолизъм, наркомания, насилие и травми в детството, биполярно разстройство до изцелението и вярата в Бог. И е чудно как може Бет Харт да съществува в противоречие на всички стандарти и закони на музикалната индустрия?!

Елате на концерта й на 10 декември в Арена Армеец и ще разберете!

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Наши превозвачи се оплакаха пред ЕП от тормоз заради пакет "Мобилност"

Две петиции за т.нар. пакет "Мобилност" влязоха на ниво комисия в Европейския парламент. С тях българскипревозвачи се оплакват от дискриминационно...

missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...