Любо Киров и БТР с отличия от годишните награди на БНР Топ 20

4130
Любо Киров и БТР с отличия от годишните награди на БНР Топ 20
Снимка: Ани Петрова, БНР

Любо Киров и БТР са сред наградените на церемонията по връчването на годишните награди на БНР Топ 20. Тя се проведе вчера, 9 февруари, във Втото студио на Българското национално радио.

Създателят на някои от най-хубавите текстове в българската поп и рок музика Александър Петров получи Наградата за открояващи се постижения и ярко присъствие в музикалния живот през 2022 г. на БНР Топ 20. Именно той беше в основата на възраждането на група "ТАНГРА-3" миналата година. Негови са и текстовете на много от песните в Националната класация за българска поп и рок музика на обществената медия.

"Тази награда ми е много ценна, защото точно от БНР започна моят път. И е като връщане във времето, защото пътят ми започна точно във Второ студио. Записахме песните с група "Тангра", "Богатство", "Любовта, без която не можем", "Нашият град".

Един автор, ако няма издател и разпространител, не е истински автор. За мое щастие тук са и моите колеги от група "Тангра", които са моите разпространители. Тук сме в БНР, който е продуцент, издател и разпространител на българска музика. Искам да пожелая на младите ни колеги песните, които създават, да имат щастието да ги чуват и след 40 и повече години. Това наистина си струва", каза Александър Петров в ефира на БНР.

Припомняме, че на предстоящия София филм фест ще можем да гледаме документалния филм "Оловен войник", посветен на Александър Петров. Повече информация за филма прочете тук.

Мария Мутафчиева с "Говори ми" събра най-много гласове от слушателите на Българското национално радио. За "Най-много седмици под №1 в класацията" бе отличена група G.R.A.S с  песента "Летя".

Наградата в категория "Най-добър дует или колаборация" отиде в ръцете на групите БТР и Ахат за песента им "Вяра".

Боил Каранейчев – BOIL взе приза за в категорията "Изгряваща звезда". Най-високата оценка от музикалната редколегия на БНР пък получи Любо Киров за песента му "Усеща се сила".

"Благодаря на БНР за стимула и мотивацията толкова много българска музика да се случва през последните години. За нас артистите е много важно да бъдем забелязани и понякога поощрявани, че се занимаваме с нещо, което обичаме", отбеляза Любо Киров при получаването на наградата.

Церемонията по връчването на Годишните награди на БНР ТОП 20 от Второ студио на обществената медия беше излъчена директно в ефира на програма "Хоризонт" на БНР и в сайта bnr.bg. Основната цел на БНР ТОП 20 е представянето на съвременни български песни от различни стилове и поколения с високи качества на музика, текст, аранжимент и изпълнение.

Класацията се излъчва в ефира на всички национални и регионални програми на БНР. Изкачването на върха на престижния чарт определят всяка седмица слушателите на обществената медия и музикалните редактори от всички програми, като техният вот може да бъде проследен на страницата на класацията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com