Мандолина, акордеон и китара ще допълнят симфоничния оркестър за КРЪСТНИКЪТ Live

13657
Мандолина, акордеон и китара ще допълнят симфоничния оркестър за КРЪСТНИКЪТ Live

60 от най-добрите музиканти у нас репетират вече втора седмица в студио 1 на БНР, за да се подготвят за двата 3-часови филм-концерта този уикенд в НДК. Нотите, с печат за достоверност, бяха доставени директно от Paramount още миналия месец. Според диригента Георги Патриков, който отговаря за подготовката на музикантите преди шоуто, въпреки че музиката е толкова добре позната на всички, синхронът се е оказал много по-сложен.

„В състава на симфоничния оркестър трябваше да включим и мандолина, китара, акордеон. Това не са типични за един такъв оркестър инструменти и правят сработката малко по-сложна, но пък крайният ефект е зашеметяващ. Придават един особен колорит към определени сцени от филма.“

Музиката на Нино Рота е отличена с "Грами", а на екрана ще си припомним актьорските превъплъщения на Марлон Брандо, Ал Пачино и останалите звезди от мафиотската сага.

Оркестърът на БНР озвучава на живо “Властелинът на пръстените”

Симфоничният оркестър на Българското национално радио (БНР) ще изпълнява на живо музиката на Хауърд Шор при първото представяне у нас н...

„Това са едни мелодии, които всеки познава от обща култура, така че, предполагам, че ще бъде голяма атракция за слушателите и зрителите!”, коментира диригентът.

По време на самото шоу оркестърът ще бъде ръководен от създателя на този проект, Джъстин Фриър, който пристига в България този петък и по програма веднага ще се отправи към залата за репетиции.

"Кръстникът" ви очаква на 7-и и 8-и ноември в зала 1 на НДК и е едно предложение, на което не можете да откажете, както казва Дон Корлеоне.

Билетите на цени от 40 до 110 лв. можете да откриете в мрежата на Eventim в цялата страна, включително и на 84 бензиностанции OMV, кастите на EasyPay и билетен център НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com