Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив

6652
Метр Гимс, Имани, LP и Елена Папаризо на Франкофоли 2023 в Пловдив
Снимка: ПР

Най-големият франкофонски фестивал в света - Франкофоли, се завръща тази година у нас, в Пловдив на Гребната база на 16 и 17 юни. Билетите на промо цена от 90 до 130 лева влизат в продажба от днес в мрежата на Eventim.bg, EasyPay.bg и Еpaygo.bg.

Сред първите големи имена, потвърдили участие на българското издание на фестивала, е Имани. Френската изпълнителка идва отново у нас, доказателство, че България е една от най-любимите ѝ дестинации за концерти. Елегантна и мистична, Имани преминава през различни музикални жанрове - фолк-соул, блус-рок, хип-хоп, фънк, поп и класика с впечатляваща лекота.

 

Следващото популярно име в афиша на Франкофоли е LP или Лаура Перголизи, както е истинското ѝ име, е родена в Лонг Айлънд, Ню Йорк, но има италиански корени. Обича мъжките костюми, татуировките и има супер разпознаваем глас. Но освен изпълнител, LP е и брилянтен музикант. Автор е на хитове за големи имена в музиката като Шер, Риана, Кристина Агилера, Рита Ора и Backsteeet Boys. Песента ѝ "Lost On You" я изстрелва в международния хит небосклон през 2015, а LP идва отново в България с последния си албум Churches.

На Франкофоли в Пловдив през юни идва и рап звездата Метр Гимс. Носител на различни награди и с повече от четири милиона копия продадени албуми, винаги скрит зад прочутите си тъмни очила, той е сред най-успешните изпълнители на сцена във Франция, както и продуцент и автор на оригинална музика. През последните няколко години, Метр Гимс има дуети със Сиа, Питбул, Лил Уейн, Малума и Стинг.

Друга любима европейска звезда, която се присъединява към френския фестивал в Пловдив, е Елена Папаризо – шведската певица с гръцки корени е победител в песенния конкурс "Евровизия", има 22 видео музикални награди MAD, награда от MTV Europe и е абсолютна любимка на българската публика.

Освен тях на 16 и 17 юни в Пловдив ще видим и La Caravane Passe, Bon Entendeur и Shouse. Shouse са Ед Сървис и Джак Мадин, двама приятели, които правят оригинална хаус музика и от време на време – по някой международен хит. Лайв сетът им включва микс от аналогови синтезатори, дръм машини и чудновати инструменти, измислени в селската барака на бащата на Джак. Хаус парчета им са забележителни с огромни хорови химн моменти и предразполагат за много танци.

La Caravane Passe е френска група за съвременна музика, ярко оцветена с цигански и номадски фолклор от различни държави в Източна и Южна Европа. Създадена в края на 2000 г. от певеца, автор на песни и мултиинструменталист Тома Фетерман, за La Caravane Passe музиката е пътешествие, което носи южния дух на свобода и неспирен празник.

Bon Entendeur са Арно Боне и Пиер Дела Моника и идват директно от слънчевата, френска Ривиера. Те са дует приятели и меломани с дарба и желание за непрестанни интерпретации. В музиката си смесват версии на песни от 60-те и 70-те години с нови концепции, легендарни гласове и оригинална продукция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

МОЛЕЦ представят грандиозен финал на Турне 2024 в зала "Арена София"

Световният шампион по бийтбокс Skiller и гъдуларката Христина Белева с нов музикален проект

Отиде си рок легендата Стив Харли (ВИДЕО)

Британците Tailgunner откриват концерта на U.D.O. в София на 31 март

"Soul Is The Price" е новият видео сингъл от едноименното EP на Bulgarian Cartrader

Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Филмът за концерта на Влади Ампов-Графа: Музикантски кеф, следващ световните тенденции

PAIN и Skindred стават част от HILLS OF ROCK 2024

Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Виктор Костов и Сион Найман ни канят да изживеем "Магията на вариациите"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com