Мила Георгиева отменя концерта си в "Европейски музикален фестивал" 2017

3686
Мила Георгиева отменя концерта си в "Европейски музикален фестивал" 2017
Снимка: Gettyimages.com

Чаровната наша цигуларка Мила Георгиева отменя концерта си в Европейския музикален фестивал през тази година, заради счупване на ръката. Камерната програма с пианиста Петър Петров бе планирана за 11 май, но заради контузията бе преместена за 10 юни. Инцидентът с прочутата българска музикантка, на чийто последен концерт в София преди две години присъства лично премиерът Бойко Борисов, е от началото на м. март. В интервю за Класик ФМ радио Мила разказа, че всичко се е случило много нелепо.

„Една сутрин в Лондон водех дъщеря ми на училище и бяхме със скутери. Трябва да е имало някаква неравност по пътя, която аз не забелязах и изведнъж се проснах на пътя, падайки на двете си ръце” – разказва тя. По съвета на лекарите Мила трябвало да носи шина в продължение на 6 седмици, като периодът впоследствие бил увеличен с още две седмици.

Ангел Заберски: Срещата с Пати Остин е сбъдване на една моя мечта

„Срещата с Пати Остин е сбъдване на една моя мечта”, сподели джаз музикантът Ангел Заберски, който на 17-ти май ще дирижира...

„В момента започнах да натоварвам ръката постепенно, но все още на моменти имам болки” – разказва цигуларката.

„За съжаление, не се възстановявам по начина, по който ми се искаше. Решението да отменя концерта беше трудно, но като професионалист, за мен е много важно да си дам време, през което да мога да се възстановя напълно“ – счита Мила Георгиева.

За своите почитатели в София Мила сподели също, че вече има планиран концерт през втората половина на 2017 година. На 25 октомври тя ще свири с Оркестъра на Класик ФМ радио в цикъла „Концертмайсторите”.

Концертът от „Европейски музикален фестивал“ 2017 на 10 юни въпреки всичко ще се състои с участието на пианиста Петър Петров и изявения белгийски цигулар Жан-Габриел Рале. Той е носител на първи награди от престижните международни конкурси „Анри Виотан“ през 1994 г. и „Цезар Франк“ през 1995 г. В момента Рале е концертмайстор на Кралската опера на Валония в Лиеж. Между 1992 и 2011 г. той работи в Кралската консерватория в Лиеж, като преподавател по цигулка и камерна музика. През септември 2011 г. цигуларят е назначен за професор по камерна музика в същата консерватория.

Чакането приключи! Новият албум на Gorillaz вече е на пазара

Най-известната анимирана група в света Gorillaz, начело с Деймън Олбърн, официално пусна първия си албум от шест години насам - "Humanz...

В програмата за концерта на 10-и юни Жан-Габриел Рале и Петър Петров ще представят сонати за цигулка и пиано от Лудвиг ван Бетовен, Йоханес Брамс и Цезар Франк.

„Европейски музикален фестивал“, организиран от агенция „Кантус Фирмус“, се провежда като част от Календара на културните събития на Столична община за

2017-та година и съорганизатор – Министерството на културата на Р. България.

Билетите за концерта на 10 юни в зала „България” са на цени от 15 до 40 лв. и са в продажба на касата на „Кантус Фирмус“ в залата. Всички билети, които са продадени до момента за концерта на Мила Георгиева, важат без заверка за новата дата и за новата програма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com