Младата пианистка Лили Богданова представя дебютния си албум

37990
Младата пианистка Лили Богданова представя дебютния си албум

България има много талантливи музиканти и младата пианистка Лили Богданова е доказателство за това. В началото на ноември Лили взе участие в "Concours International de Piano Son Altesse Royale la Princesse Lalla Meryem", проведен в Мароко, откъдето се завърна със  специална награда "Marie des Aubrys" за изпълнение на Соната от Моцарт.

Веднага след това огромно постижение, започна и усилената подготовка за предстоящото представяне на дебютния й албум. Събитието ще се случи на 24-ти ноември в камерна зала ‘‘България‘‘. Името на албума е "Момичето с ленените коси". Той включва изцяло френска музика – Клод Дебюси – 12 прелюда от Първа тетрадка и Цезар Франк – ‘‘Прелюд, хорал и фуга‘‘. Записите са направени в Университета по музика и изящни изкуства – Виена.

"T-Show" с първи сингъл

Rock'n'roll аристократите от "T-Show" пуснаха в интернет дебютния си сингъл ,,Antidote”, заедно с второто си авторско парче ,,Lea...

Лили Богданова е родена през 1994 г. в град София. Завършва Национално музикално училище "Л. Пипков", София в класа по пиано на Емилия Канева. В момента е студентка в Национална музикална академия "проф. Панчо Владигеров" София, в класа на проф. Борислава Танева.

До момента Лили е солист на оркестри в България и чужбина, сред които: Нов Симфоничен оркестър, София; Classic FM -София; Симфониета Видин, Columbia County Chamber Orchestra и CCYO, Джорджия, САЩ; Симфониета “Атина”, Гърция. Изнасяла е самостоятелни концерти в България, Швейцария, Гърция, САЩ, Англия, Люксембург.

Концертирала е с клавирното си трио в Ню Йорк и Вашингтон /САЩ/. В две поредни години, е избрана да участва в престижния фестивал и майсторски клас за камерна музика - “Musica Mundi”,Белгия. През октомври 2013г изнася рецитал, заедно с цигуларя Росен Гамев в Йокохама /Япония/ и отново с него и Хитоши Миязауа изпълняват тройния концерт на Бетовен за цигулка, виолончело и пиано с "Mozart Virtuoso Orchestra", с диригент Мицуйоши Оикава, в една от най-престижните зали в Токио - "Metropolitan Theatre".

Богданова е участвала в многобройни концерти в зала „България“, Студио 1 на БНР, НДК и др. като солов изпълнител и в клавирно трио. Посещавала е множество майсторски класове на именити професори, сред които: Иън Джоунс, Кристофър Елтън, Стивън Исерлис, Иври Гитлис, Итамар Голан, Джоун Хавил, Хироаки Такенучи, Даниеле Петралия, Людмил Ангелов и други.

DJ RADY с още музикални разкази в YALTA CLUB

По-малко от месец след успешното завръщане на DJ RADY в клубния живот у нас, второто му авторско парти е вече факт. Тази събота, 22 ное...

Зад гърба на младата изпълнителка стоят редица награди. Сред тях са Гранд при от международен конкурс "Евангелия Джари", Кипър; Първа награда на "Мила Михайлова", Варна; Първа награда на "Corby Transcription competition", Англия; Първа награда на конкурса "Virtuosi per musica di pianoforte", Чехия; Първа награда на конкурса "Citta di Airola", Италия и др.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com