На 75 години почина вокалистът на The Temptations Денис Едуардс

1968
На 75 години почина вокалистът на The Temptations Денис Едуардс

Певецът Денис Едуардс, който бе вокалист на американската група The Temptations в продължение на вече от едно десетилетие, е починал в четвъртък, съобщи човек от близкото му обкръжение.

Не бе съобщено нищо за причината за смъртта на певеца. Според някои американски медии, той е починал в Чикаго, където е живеел.

Почина вокалистката на The Cranberries

Долорес О'Риърдън - вокалистката на рок групата The Cranberries, е починала внезапно на 46-годишна възраст, съобщи ирландската държавна...

Денис Едуардс трябваше да навърши 75 години в събота. Той се присъединява към The Temptations през 1968 г. Емблематичната група съществува от 1961 г. и вече има серия от успехи.

Неговото влизане в състава на групата съвпада с промяната в стила на The Temptations, който се отдалечава постепенно от госпела и се приближава към по-модерните за времето тенденции, като фънка.

Денис Едуардс напуска групата през 1977 г., за да се пробва със солова кариера. По-късно той на няколко пъти отново преминава през нея - за последен път от 1987 до 1989 г. Най-емблематичното заглавие от репертоара на The Temptations от този период е "Papa Was a Rolling Stone". След като Денис Едуардс заменя Дейвид Ръфин групата прави нови хитови записи като „Cloud Nine“ през 1969 г. и „Ball of Confusion (That's What the World is Today)“ през 1970 г. Първият албум на Денис Едуардс с Темптейшънс е „Live at the Copa“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com