Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции

1166
Приключенията на Нотичка - в търсене на истинския Моцарт в неговите най-известни композиции
Снимка: Sofia Art Institute

Приказка за една любопитна Нотичка и нейните приключения и вълнуващи срещи във вълшебния свят на музиката са пресъздадени в спектакъла на режисьора Людмила Стоин. Младата и изумително талантлива актриса Марина Фърцова в ролята на Нотичка ще последва Сол Ключ (Михаил Сървански) в търсене на истинския Моцарт из магията на неговите най-известни композиции.

Най-слънчевите творби от австрийския гений ще прозвучат в изпълнение на струнен квартет от водещи български музиканти в камерното музициране - цигуларите Ивайло Данаилов и Веселин Димитров, виолистката Илина Илинова и виолончелистът Петър Кушлев. Специално участие ще имат сопранът Сия Юсин и баритонът Юхан Лиу.

Драматург на спектакъла е Любомир Любенов, а сценограф - носителят на Аксер за сценография, Юлияна Войкова-Найман. Художник на плаката - Valeria Valencer.

Още: MARO: И на сцената, и в живота съм 100% Аз! Нямам търпение за концерта ми в България (ВИДЕО)

 

Артистите 

Марина Фърцова в роляна на Нотичка 

Още: Шведска компания придоби музикалния каталог и дори гримирането на KISS

Марина Фърцова е само на 20 години, но талантът й вече блести в студентските й прояви в НАТФИЗ, където учи актьорско майсторство. Родена в София, тя от шестгодишна възраст свири на пиано, от малка обожава театъра и се е занимавала с различни видове изкуства.

Тя вече е снимала един късометражен филм и все още редовно участва в концертите по пиано към школата, в която е направила първите си стъпки в музиката.

Михаил Сървански в ролята на ключ Сол

Михаил Сървански е професионален актьор, който завършва НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” през 2014г. в класа на проф. Здравко Митков.

Още: Стотици световни изпълнители на бунт срещу изкуствения интелект (ВИДЕО)

В последните 10 години е част от трупата на Сатиричен театър “Алеко Константинов”. Освен ролите в театъра, Михаил има изяви и на сцената на Държавна опера Варна. Занимава се активно с пеене, импровизационен театър и дублаж.

Ивайло Данаилов - цигулка

Роден в музикантско семейство, Ивайло Данаилов завършва НМУ

"Л.Пипков" с пиано, а след това продължава обучението си в НМА "Панчо Владигеров", където изучава и виола. Магистърската си степен взима в НБУ със специaлност цигулка в класа на професор Марио Хосен. Солирал е на "Нов симфоничен оркестър", Врачанска филхармония, "Орфеус", камерен оркестър "Орфей", "Кончерто антико", "Арс барока". Концертира главно с камерна музика в България и чужбина, а от 2020г. влиза в състава на камерен ансамбъл “Софийски солисти”. Оттогава е и преподавател по Камерна музика в НМУ “Л.Пипков”. 

Още: 15 невероятни начина, по които музиката може да ви накара да се почувствате по-добре в ума и тялото си

Веселин Димитров - цигулка

Специализирал при едни от най-изтъкнатите български цигулари, Веселин Димитров е един от най-търсените камерни музиканти, но в същото време обича природата, книгите, програмирането, шаха и бойните изкуства.

Илина Илиева - виола

Солист на Камерен ансамбъл “Софийски Солисти”, Симфоничен оркестър на БНР, Софийска Филхармония, Филхармонията на Баден-Баден, Илина Илиева е концертирала в Европа, Азия, Южна и Северна Америка.

Още: Джъстин Тимбърлейк издаде албум с 18 песни

Петър Кушлев - виолончело

Творческите изяви на Петър Кушлев са разнообразни, но неговото виолончелово майсторство е винаги безукорно в качеството и високото си ниво. Той завършва последователно Музикалното училище в София, Националната музикална академия и Нов Български Университет. Членува в оркестъра на Класик ФМ радио, Нов симфоничен оркестър, Камерна опера Благоевград и камерен оркестър Dropdown.

Солирал е по програмата „Фортисимо фамилия“ със Софийската филхармония, както и с Русенската филхармония.

Творческият екип

Още: Рокаджиите Bon Jovi издават нов албум (ВИДЕО)

Людмила Стоин - режисьор

Людмила Стоин е преподавател и режисьор в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", където е завършила актьорско майсторство за драматичен театър в класа на проф. Здравко Митков, както и режисура в сценичните изкуства в класа на проф. Красимир Спасов.

Ролите й като актриса са в представления на театър "Сълза и смях", драматичните театри в Хасково, Смолян и Бургас. Режисирала е спектаклите „Карнавална нощ“ по пиесата на Уилям Шекспир „Дванайсета нощ“, в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“, както и „Дневникът на един луд“ по Н. В. Гогол.

Юлияна Войкова-Найман - сценограф

Юлияна Войкова-Найман е театрален и филмов художник, сценограф и костюмограф с участие в над 30 международни проекти в България и Европа. Носител е на награди за сценография от престижни театрални фестивали и форуми, сред които „Аскеер“ за сценография и костюми за спектакъла „Ромео и Жулиета” от Уилям Шекспир, режисьор Петринел Гочев, Драматичен театър „Рачо Стоянов“, Габрово, България (2014).

Любомир Любенов - драматург

Любомир Любенов е българо-американски сценарист, драматург, актьор и педагог. Придобива магистърска степен по сценаристика от университета Чапман в Ориндж, Калифорния и следмагистърски сертификат за преподаване на творческо писане от университета Антиок в Лос Анджелис.

Работи като асистент-сценарист за номинираната за "Еми" сценаристка

Бетина Жилоа̀, до нейната кончина през 2020 г. Сътрудничествата му с

Жилоа̀, включват „Robin Roberts Presents: Mahalia“ за Lifetime,“ „A Million Miles Away“ за Amazon, както и други за Netflix, Disney и Entertainment One.

БИЛЕТИ ТУК

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Дейвид Гилмор обяви албум и представи нов сингъл (ВИДЕО)

Parov Stelar и Rudimental стават част от Франкофоли в Пловдив през юни

Suicidal Angels ще подгряват Megadeth в София

Тази вечер Дзукеро ще омагьоса София!

Пианистът Сергей Бабаян: Диригентът Боян Виденов кара оркестъра да пее заедно с пианото

Чуйте новата песен на Мария Илиева "100 причини" (ВИДЕО)

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com