С рекорден брой посетители завърши Банско джаз фестивал 2021

4100
С рекорден брой посетители завърши Банско джаз фестивал 2021
Снимка: Банско джаз фестивал

С рекорден брой посетители завърши последният концерт от осемдневната програма на тазгодишния Банско джаз фест.  Десетките желаещи да станат част от големия финал на най-дългия джаз фестивал у нас, изпълниха централния площад в града и прилежащите му площи, много преди старта на самото събитие. Заключителният концерт беше поверен на ненадминатата Хилда Казасян, която заедно с Плевенската филхармония подари на гостите на Банско завладяващ музикален спектакъл, пренасяйки ги през различни киноепохи със своя проект „Да послушаме кино“.

Силно международно участие ще разтърси сцената на Банско джаз фест 2021

Седем са чуждестранните формации, които ще вземат участие в тазгодишния Банско джаз фест 2021. Любими на публиката изпълнители от Австр...

 

В заключителните си думи към публиката и участниците във фестивала, организаторите на събитието, в лицето на кмета на Община Банско Иван Кадев, отново изразиха уважение към традицията и надежда към бъдещето. „Тези осем фестивални дни и вечери се превърнаха в място за срещи с познати и непознати, за установяване на нови приятелства и откриване на нови музикални светове. Чухме много добри думи и много похвали, което ни прави уверени, че се движим в правилната посока. През тази година организацията беше малко по-различна.

Имахме две сцени – основната тук, на площада, и втора сцена - в парка, на която чухме невероятни изпълнения на млади таланти. Искрено се надявам, че в следващите години точно тези млади хора ще са същите, които ще заемат с достойнство мястото си и на голямата сцена на фестивала“, подчерта в словото си Кадев.

Освен с втората сцена – „Млади таланти“ в градския парк, тазгодишната организация на фестивала се открои и с наситена съпътстваща програма, която включваше организация на различни ателиета, забавления за семейства с деца, уъркшопи по готварство и езда. Част от фестивала беше и представянето на новия роман на Георги Бърдаров – Absolvo te, чийто главен герой е силно повлиян от джаза. В основната фестивална програма участие взеха най-емблематичните гласове от български джаз сцена – Камелия Тодорова, Милица Гладнишка, Рут Колева, Вили Стоянов, Стефка Оникян, Ангел Заберски, Вики Алмазиду, Васил Петров, група АКАГА, Хилда Казасян и още много други.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com