Три музикални сцени на връх Околчица за Vola Open Air 2017

2614
Три музикални сцени на връх Околчица за Vola Open Air 2017

Международна селекция от музиканти, невероятни гледки и богата паралелна програма ще предложи един от най-високите фестивали в България Vola Open Air 2017.

Шестото издание на Vola Open Air ще се състои на 28 и 29 юли в красивия природен парк Врачански Балкан, под историческия връх Околчица. И тази година музикалната селекция включва международни и местни представители на бас музиката.

Хедлайнери са забележителното дуо SpectraSoul! Красива, дълбока, гравирана с груув, но достатъчно мощна, за да се раздвижи всеки дансинг - музиката на британците е на противоположната страна от синтетичната рейв захранка в дръм енд бейс култрата. Именно заради това и бандата е един от един от скъпоценните камъни в короната на съвременната дръм енд бейс сцена, с издания за култови лейбъли, като Metalheadz на Голди, Exit Records на dBridge, Critical Music на Kasra и Shogun Audio Imprint на Friction.

Също от сърцето на Великобритания идва мултиинструменталистът, продуцент и DJ Swindle, смятан за един от най-обещаващите електронни музиканти на нашето време. На Vola Open Air ще чуем новия му албум Peace, Love&Music, който е пряк резултат от натрупания опит по световните турнета на четири континента от последните няколко години.

И тази година Vola Open Air ще предложи подобаващо българско присъствие. Ще чуем творческия тандем на Любомир Брашненков и Ангел Додов Saturated Pixels в широкия спектър от жанрове от ембиънт, през уейв и пост-пънк, до експериментал и сайкъделик. Много настроение и импровизации в IDM, Trip Hop, Jazz i Reggae Beats са приготвили триото Clavexperience на Димитър Горчаков (синтезатори), Павел Клаве (глас, looping&fx) и световния шампион по бийтбокс Александър Деянов – SkilleR. Врачаните DJ Unkle Billy и Julydrummer ще представят общия си проект Drumset Vision с живи ритми и брейкове в сихнрон с басовото звучене на фестивала и допълнени от въздействаща аудио-визуална концепция.

В програмата са също Vasquez NZ (дръм енд бейс музикант, който се развива дълги години в Нова Зеландия), Tekniq (със сет, вдъхновен от hip-hop и grime културата и съдържащ всичко от мелодично funky garage звучене до натегнати bass звуци) и хип-хоп дуото ЖЛЪЧ и ГЕНА.

Два български шоукейса ще бъдат представени на сцените на Vola Open Air – на предаването Subfactor, с водещи Веселин Бързанов и Петър Миладинов и специални гости Martu Live и Reine, както и на лейбъла БЕТОН, заедно с Risto, Phlp, Linear Output и Inaikick.

Още дръм енд бейс, трип хоп, джаз соул, фънк и брейкбийт обещават Vagabond, Djobry, Soulnd, Onslaught, DJ Oto, DJ Zee, Georg Hekt, Inaikick и Paramether.

Vola Open Air ще огласи врачанския балкан този уикенд

Този уикенд (19 и 20 юли 2013 г.) на връх Околчица в природен парк Врачански Балкан ще се проведе четвъртото издание на фестивала Vola ...

Преди броени дни Vola Open Air за втора поредна година бе удостоен със сертификат за качество от Европейската фестивална асоциация „EFFE 2017—2018".

Промо билетите за шестото издание вече са изчерпани, а редовните пропуски са на цена от 25 лева в мрежата на Eventim.

Официален сайт на фестивала: http://volaopenair.com/.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com