VILLAGERS OF IOANNINA CITY И CONCRETE SUN са гостите на концерта на SMALLMAN в София на 29 ноември

74071
VILLAGERS OF IOANNINA CITY И CONCRETE SUN са гостите на концерта на SMALLMAN в София на 29 ноември

Вече са ясни и гостите за големия лайв на smallman на 29 ноември в клуб Mixtape 5. Това са гръцката алтърнатив/етно рок сензация Villagers of Ioannina City и сръбската груув метъл банда Concrete Sun. Знаете, през ноември smallman тръгват на балканско турне, на което ще представят и виниловото издание на третия си албум “Envision”, а финалът на обиколката е на 29 ноември в София. 

Villagers of Ioannina City (VIC) e алтернативна рок банда със силно застъпено влияние от гръцкия фолклор. Момчетата събират групата през 2007 и свирят вдъхновяваща комбинация от алтернативен пост/сайкъделик рок, съчетан с автентична народна музика от района Епирус, Гърция. Тя се характеризира с многопластово звучене, специфични ритъм и мелодии и традиционното за там вплитане на кларинет. Дебютният им албум ”Riza“ излезе тази година и предизвика истински фурор в гръцката независима сцена. В момента Villagers of Ioannina City са на мащабно турне в родината си, като концертите им се посещават от публика между 500 и 1000 души на вечер. 

Concrete Sun са от Нови Сад и свирят напомпан южняшки груув/стоунър метъл с щипка гръндж. Вторият им албум "Eight" излезе по-рано тази година през лейбъла Miner Recordings под одобрението на критика и фенове, а групата записа серия успешни концерти извън родината си, включително и в България.

WIGHT и BUSHFIRE във възторг от България

В Rawk‘n‘Roll имаме навика да се сприятеляваме с групите, които каним – все пак организираме концерти на банди, на ко...

Concrete Sun са на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски банди. Дебютният им албум от 2011 "Sky Is High" им донесе серия позитивни ревюта в световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните им са директни, рифови и напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe. 

Турнето на smallman ще премине през Букурещ, Нови Сад, Ниш, Атина, Солун и ще завърши с концерта в Mixtape 5 на 29 ноември. 

Очаквайте другата седмица информация за билети. 

“Envision” излезе на 31 май и получи горещи отзиви от критика и публика. Албумът е записан и мастериран от Лъчезар Георгиев в Studio 42 в Пловдив. Песните се родиха по време на зимни сесии в най-високото село на Балканите – родопското Манастир. Албумът отново съчетава типичните за smallman бавни и тежки китарни пасажи и плътен ритъм, с песента на гайдата и пространствени вокални картини, като ги извежда до нови висини в най-хомогенният запис на групата. 

Виж кой спечели двойна покана за София Фюжън Фест

На първото издание на София Фюжън Фест, заедно със свой приятел, ще отиде Bozhana Paskaleva . Bozhana отговори правилно на в...

За подробности и текуща информация, следете ни на следните линкове:

Събитието във Facebook:

https://www.facebook.com/events/768701883191798/ 

Smallman във Facebook:

https://www.facebook.com/smallmanband 

Пускат допълнителни билети за концерта на СЕСА

Концертът на СЕСА определено се очертава като най-вълнуващото и мащабно музикално събитие за сезона. Заради изключителния интерес към ш...

Smallman в bandcamp:

http://smallman.bandcamp.com

Villagers of Ioannina City във Facebook:

https://www.facebook.com/vic.epirus 

Villagers of Ioannina City в bandcamp:

WIGHT И BUSHFIRE излизат на сцена тази вечер

Концертът на Wight и Bushfire тази вечер наближава с пълна сила. Получихме информация от групите, че са решили всяка вечер от турн...

http://vicband.bandcamp.com/ 

Concrete Sun във Facebook:

https://www.facebook.com/concrete.sun 

Concrete Sun в bandcamp:

http://concretesun.bandcamp.com/

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Музика