Взехме си последно сбогом с Бисер Киров

3613
Взехме си последно сбогом с Бисер Киров
Снимка: БГНЕС

Адски ще ми липсва. Младите хора трябва да се поучат от Бисер Киров, защото е пример във всяко едно отношение - образован, интелигентен, родолюбец, мъдрец, човек, който обича. Това заяви певицата Йорданка Христова, след като се прости с колегата си Бисер Киров, предаде БГНЕС.

Стотици дойдоха на поклонението пред известния музикант в сградата на Народния театър. Много известни имена от българските музикални среди, както и актьори и политици бяха дошли да си кажат последно сбогом с обичания Бисер Киров.

Ние трябва да се обичаме и да бъдем добри, заяви певицата и добави, че това е едно от последните послания на Бисер Киров, каза Йорданка Христова. За нея Бисер Киров е еталон за професионализъм. “Той е пример за човешки живот. Той е преизпълнил живота си. Той е национална гордост в няколко държави, професионално е бил безупречен, с много награди и отличия от цял свят. Призвание и това, че има и семейство и деца и отговорност. С личния си живот даваме пример, а не с някакви фрази, а той и говореше прекрасно, каза още Йорданка Христова.

Певицата Богдана Карадочева разказа за познанството си с Киров от времената, когато са били много млади. За нея Киров е и ще си остане един много талантлив, духовен, интелигентен и прекрасен човек.

Актьорът и бивш директор на Сатиричен театър “Алеко Константинов” Рашко Младенов заяви, че младите хора не познават Бисер Киров, а хората трябва да го запомнят с неговата добрина, талант и всеотдайност. “Това е единственият български певец, който ходеше със своя талант по цял свят. Прекрасен човек, преди всичко”, заяви той и добави, ако могат, младите да се учат да бъдат такива, какъвто беше Бисер – тава би било най-хубаво”.

Журналистът Иван Тенев, известен като агент Тенев заяви за Бисер Киров, че е бил роден добър и такъв и си е отишъл. “Не мога да изброя една от чертите му от дългогодишното ни познанство, с който да го запомня, с всички го помня. Такъв човек беше”, обясни той. Според него Киров е истински българин. “Младите трябва да знаят, че човек, който в онези години и през всичките години е имал възможност пръв да се махне от България и да бъде много успешен, както беше и в България, той избра да остане в България. Пътуваше, но се връщаше тук и единствено в песните му и чувствата му, беше България”, заяви той.

Тенев каза още, че младите трябва да знаят и че има хора, които могат да пеят, “а не да използват плейбек". Младите хора, освен това трябва да знаят, че за да има толкова хора, както днес на поклонението му, трябва "да живеят живот, какъвто живя Бисер и да бъдат добри".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Сопраното Фатма Саид изправи публиката на крака по време на първия си концерт в България

Рок симфония "Simply the Best" с песните на Тина Търнър на 3 юни в зала 1 на НДК

Стефан Вълдобрев и "Обичайните заподозрени" обявиха лятно турне

Група ALI обяви два нови концерта - в Пловдив и София

Легендарният китарист Ингви Малмстийн ще свири в Пловдив през юни

Piranha и Goliath се присъединяват към концерта на Brujeria в "Маймунарника"

Емели Санде с първи концерт в България

Дивата на Скандинавия - Елза Драйзиг, с първи концерт в София

Един от най-великите съвременни пианисти - Сергей Бабаян, с концерт с оркестър "Кантус Фирмус"

Шведските легенди ABBA ще получат Рицарски орден

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com