X
 
 

200 деца премериха сили в традиционния турнир по бадминтон за купа "София"

1337 0
photo of 200 деца премериха сили в традиционния турнир по бадминтон за купа "София"
Снимка: "Екопак" България
200 деца от 1. до 7. клас се включиха в тринадесетото издание на ученическия турнир по бадминтон „Златното перце” за купа „София“, който се проведе през почивните дни в зала „Европа“.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри 13-ото издание на надпреварата и награди победителите от 1. и 2. клас „Радостно е, че всяка година турнирът става все по-голям и участват повече деца. Поздравявам Българската федерация по бадминтон, които направиха така, че техният спорт да стане един от най-бързо развиващите се и успешни спортове в България през последните години“, посочи министър Кралев. Той изказа своята благодарност към родителите, които стимулират и подкрепят децата си в това да се занимават със спорт и пожела успех на всички участници.

Изпълнителният директор на „ЕКОПАК България” Тодор Бургуджиев отбеляза, че основната цел на това състезание е да популяризира сред децата и техните семейства не само спорта като здравословен начин на живот, но и отговорното отношение към природата и околната среда, за едно по-добро бъдеще за всички.

Председателят на Българската федерация по бадминтон Володя Златев връчи на министър Кралев приз „Златно перце“ в знак на благодарност за подкрепата, която Ведомството оказва на Федерацията.

За втора поредна година с помощта на Министерството на младежта и спорта се реализира програмата „Децата и бадминтона“, като през тази година са обхванати над 1500 деца от 35 клуба.

На събитието присъстваха още почетният председател на Българската федерация бадминтон Пюзант Касабян, една от най-успешните ни състезателки Петя Неделчева, и Александър Малинов, член на Управителния съвет на Българската федерация по бадминтон и президент на БК „Виктори“.

Организираният от Българска федерация по бадминтон и „ЕКОПАК България“ турнир се провежда под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова и с подкрепата „Девин“ АД. Тази година турнирът е част и от инициативата „София – Европейска столица на спорта 2018“.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално