Паркирането по "Патриарха" - скоро и двуетажно

9271
Паркирането по "Патриарха" - скоро и двуетажно
Снимка: БГНЕС

Косото паркиране до НДК е щрих, който е емблематичен за паркирането в столичния център въобще. Само дето тук става въпрос за зона, в която има реална опасност от тапи, а и човекопотокът не е никак слаб.

Проблемът е доста сериозен и неслучайно предизвика серия от протести. Хората са прави - няма как да се изгради нов начин на движение, без да се наруши ритъмът на досегашния. Не че е бил перфектен, но не са се получавали поне някакви колосални задръствания. Преминаването на автомобили покрай НДК като цяло си е било проблем винаги, само че с нововъведенията на Столична община той се задълбочава, вместо да се реши. Още: Учат ни на паркиране: Зам.-кмет на София обяснява хаоса при НДК

И както е тръгнало, паркирането по "Патриарха" и по "Витошка" скоро ще е и на два етажа. Колко му е - хвърлят се още няколко милиона и готово.

Отсега е ясно как ще се реши конкретният казус - ще се вдигнат и таксиметровите шофьори на протест и тогава бързо ще се вземе правилното решение. Но трябва ли винаги да се стига дотам?

Движението в София като цяло е организирано по твърде безумен начин. Има и такава действителност - както си караш в дадена лента, тя изведнъж свършва. И ако продължиш, се озоваваш в насрещното. Абсолютно същата е и ситуацията с велоалеите - и започват от нищото, и свършват пак там. Още: Променят движението по столичния бул. "Патриарх Евтимий"

Липса на логика има и при голяма част от светофарите. Ако не си местен, лесно можеш да предизвикаш или да попаднеш в пътно-транспортно произшествие. И то става дума за големите булеварди, където трафикът става все по-интензивен с годините. 

Истината е, че без кола в София си просто изгубен. Колкото и да се е подобрила ситуацията след пускането на повече линии на метрото, тя е далеч от движението в която и да било европейска столица. Затова хората си шофират, съответно - налага им се и да паркират. И за каква регулация изобщо говорим, след като историята познава дори сбивания между общински съветници за паркомясто. А между редови граждани те са ежедневие, даже извън центъра. Още: "Синя зона" и в неделя? Червен светофар за зелените мислители

Две поколения общински съветници, че и народни представители, предлагат да има безплатни обществени паркинги по възловите места. Но общината явно си гони някакъв свой интерес. Примерно - повече паркоместа в "Синя зона" - повече приходи за администрацията. Отделно са разните му благоустройствени проекти - било с евросредства, било с нашите.

Ние добре разбираме, че трябва да се усвояват пари и каквото и да ни говорят, става дума за тях. Но не е зле столичната управа да се вслушва и в хората - поне понякога.

Автор: Евелина Гечева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МНЕНИЯ:

Търси се годеник на ергена Борисов и следващият, който да седне в скута на Пеевски

Решетников зад Радев: До последния Путин

Кънев: Компроматите срещу ПП-ДБ не стихват - надали има по-добър атестат за кого да се гласува

Български прогнози се сбъдват: Стотици милиони, за да няма съд за лекарства с риск от рак

Баламосват ни с тока: А защо плащаме по 1 млн. лв. дневно на Турция за газ, който не вземаме?

Антибългаризмът е кривият макарон, през който Скопие гледа ЕС

Машина на времето: Руско знаме пред българска община

Как се закрива държава? Лесно - даваш я на некадърници да я управляват

Божков с ва банк: Шах с пешката срещу ББ-ДП с протестен вот

"Колкото си по-прост, толкова ще си по-успешен" - учат ни арогантни политици с вулгарно говорене

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com