Адвокатът на жертвата на Евстатиев не вярва, че той е толкова зле здравословно

3469
Адвокатът на жертвата на Евстатиев не вярва, че той е толкова зле здравословно
Снимка: БГНЕС

Семейството на насиленото от бившия кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев е в много лошо психическо име. Жертвата ходи на психолог, вече посещава и училище, по професионална препоръка. Тя се стряска дори когато спи, разказа адвокат Атанас Димитров, един от юристите, защитаващи семейството. Неговият колега Иван Грошев води наказателното дело.

По думите на Димитров часове след престъплението жертвата не е могла дори да каже номера на телефона на баща си. Няколко пъти детето е изпадало в безсъзнание, цели 8 часа полицията е изяснявала какво се е случило.

Евстатиев притискал близките на изнасиленото момиче

Обвиненият в изнасилване бивш кмет на Стрелча Иван Евстатиев се е опитал да въздейства на семейството на момичето в деня, в който е бил...

Според юриста момичето е отишло при Евстатиев, защото му е имала доверие. Евстатиев я е поканил „на сокче”, за да ѝ обясни как ще ѝ помогне с връзките си да влезе да учи право, заяви пред Нова телевизия Димитров. Той посочи, че сега е обект на разследване как от сокче се е преминало на алкохол. До този момент никой не е виждал това момиче да пие, твърди адвокатът. Има безспорно доказателство, че до този момент жертвата е била девствена. Препоръчвам на адвокатите на г-н Евстатиев да се консултират с патолог, за колко време зарастват раните от такова деяние – те много добре знаят какво да се направи, добави Димитров.

Неколкократно Иван Евстатиев е търсил родителите на момичето, които не са отговорили на телефонните обаждания. Майката на детето е работела като технически сътрудник не само на Евстатиев, когато е бил кмет на Стрелча – тя работи и със сегашния кмет, работела и с предишния кмет, каза адвокат Димитров. Майката не е имала никакви интимни отношения с Евстатиев – подготвяме искове молба заради клевети по жълтите медии, добави юристът. Засега семейството на жертвата не иска да завежда гражданско дело срещу Евстатиев, защото не иска парите му, а възмездие, каза още Димитров.

В петък, 12 февруари, се гледа мярката за неотклонение на Евстатиев, чието здравословно състояние се влоши и на това основание се иска по-лека мярка от адвокатите му. Не вярвам, че здравословното му състояние е толкова лошо, заяви Димитров. Има и слухове, че ако Евстатиев излезе, ще бяга в Монголия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик