X
 
 

Бедствено положение в община Стрелча

1627 0
photo of Бедствено положение в община Стрелча
Снимка: Община Стрелча
Кметът на Стрелча обяви бедствено положение на територията на общината. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пазарджик от Община Стрелча.

В заповедта на кмета Стойно Чачов се посочва, че причина за обявяването на бедственото положение е усложнената метеорологична обстановка, довела до сериозно компрометиране на вододайната зона на град Стрелча и необходимост от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за прекратяване на последствията, водещи до увреждане на здравето на хората и значителни щети на имуществото.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов остава на поста си

Пангюрският районен съд отказа да отстрани от длъжност кмета на Стрелча Стойно Чачов, информира bTV. От прокуратурата заявиха, че ще об...

Бедственото положение се обявява поради неколкократното заливане на водовземните съоръжения на реката и затлачването им с тиня, пясък, чакъл, камъни и дървета, многократното преустановяване на водоподаването към града и изчерпване на запасите от вода в резервоарите, и замърсяването им с тиня, а също и поради компрометиране на участъци от довеждащия водопровод – разрушени подпорни стени и оголени тръби.

Бедственото положение е в сила от днес до 17 юни.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 20 ноември

Овен Това е ден, в който с лекота ще усвоявате нови знания. Проявената мъдрост ще ви носи плодове дълго време. Телец Това е ден, в който творческата...