X
 
 

Хотел във Велинград връща пари на свои клиенти и ще бъде глобен заради нарушения

4389 0
Хотел във Велинград връща пари на свои клиенти и ще бъде глобен заради нарушения
Снимка: iStock/Guliver
Предплатените суми за неизползваните услуги от пакети за четиризвезден хотел във Велинград ще бъдат върнати и на туристите, които все още не са ги получили. Това ще стане чрез банков превод в първия работен ден след Великденските празници, съобщи председателят на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред Нова телевизия.

"Работим от миналата седмица по този случай, от момента, в който стана ясно, че там има проблем. Целта е да бъдат заличени максимално неприятностите, които са претърпели тези хора, и преди всичко – да получат обратно парите си, каквото обещание хотелиерът даде", каза Маргаритов и добави, че по отношение на част от туристите то вече е спазено. За останалите две семейства и придружаващите ги предстои да се случи след празниците.

Проверяваният хотел във Велинград нямал сертификат за СПА център

По разпореждане на министър Николина Ангелкова експерти на Министерството на туризма влязоха на проверка в четиризвезден хотел във Вели...

Заради случилото се в хотела ще бъдат съставени два акта, съобщи Маргаритов. Единият от тях е за липсата на сертификат за СПА центъра, като санкциите варират от 1000 до 5 000 лева. За останалите констатирани несъответствия санкциите по закон са от 1000 до 3000 лева. Обектът може да бъде затворен от КЗП, когато няма категоризация. За такива нарушения през мината година контролният орган е затворил над 100 обекта, обобщи Маргаритов.

При предишни проверки заради хигиената и качеството на храната в хотела са били сезирани РЗИ и Българската агенция по безопасност на храните за извършване на проверки с оглед на техните компетенции, добави председателят на КЗП.

Статистиката сочи, че едва 5% от всички постъпващи в КЗП жалби на годишна база касаят качеството на туристическия продукт. Маргаритов припомни друг случай, в който преди години отново с намесата на Комисията хотелиер компенсира своите гости с допълнителни почивки, защото не беше създал достатъчно добра логистика по изхранването им и се беше наложило настанените в два хотела да ползват ресторанта на единия от тях. При подобни на този случаи, при които не може да бъде изпълнено това, което е поето като ангажимент, търговецът е длъжен да компенсира клиентите си. Ако потребителите не получат съдействие от него, могат да се обръщат за съдействие и към КЗП.

Снимка: Архив

Проверяват луксозен хотел във Велинград след сигнали за лоши условия

Експерти от Министерството на туризма ще проверят условията за настаняване в четиризвезден хотел във Велинград след сигнали на турист...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители