Обвинен в изнасилване бивш кмет направи опит за самоубийство

2256
Обвинен в изнасилване бивш кмет направи опит за самоубийство
Снимка: БГНЕС

Задържаният заради изнасилване и блудство бивш кмет на Пазарджик и Стрелча е направил опит за самоубийство в затвора, където остана след решение на съда.

Инцидентът се е случил вчера, като Евстатиев е опитал да разбие главата си в стената на килията си. Надзирателите обаче видели какво се случва и спасили бившия градоначалник, информира bTV.

Евстатиев остава зад решетките

Пловдивският окръжен съд остави в ареста бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, обвинен в изнасилване на 16-годишно момиче....

Иван Евстатиев свали над 30 килограма по време на престоя си в затвора. Неговите роднини твърдят, че той е рухнал психически.

Според магистратите здравословното състояние на мъжа не пречи да бъде задържан под стража. Преди средата на май Евстатиев беше изписан от психиатрията, където беше подложен на терапия заради тежка депресия. През февруари беше лекуван две седмици в пазарджишка болница след прекаран микроинсулт.

Скандалът с Евстатиев избухна в началото на тази година. Според версията на обвинението 16-годишно момичето е отишло при Евстатиев, защото му е имала доверие - майка ѝ е работила за него. Евстатиев я е поканил „на сокче”, за да ѝ обясни как ще ѝ помогне с връзките си да влезе да учи право. Съгласно обвинението има безспорно доказателство, че до този момент жертвата е била девствена.

Името на Иван Евстатиев нашумя през 2005-та година, когато като кмет на Пазарджик бе замесен в скандал с поръчване на непълнолетни момичета за руски делегации. Впоследствие непълнолетните свидетелки се отрекоха от показанията си.

Евстатиев иска домашен арест, имал самоубийствени мисли

Бившият кмет на Стрелча и Пазарджик Иван Евстатиев отново иска промяна на мярката си за неотклонение заради влошено здравословно състоя...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик