X
 
 

Земеделски производители излизат на протест срещу еднодневните договори

1055 0
Земеделски производители излизат на протест срещу еднодневните договори
Снимка: Getty Images/Guliver
Масов протест срещу еднодневните договори, които бяха въведени още през лятото на 2015 година, ще се проведе в 16:00 часа на пл. „К. Величков “ в Пазарджик, съобщи Стоян Кузев, земеделски производител и кмет на село Юнаците.

Очаква се към местните земеделски производители да се присъединят техни колеги от Димитровград, Карлово, Стрелча и Стара Загора.

МЗХ реже субсидиите на земеделци, причинили пожари

Земеделци, които са причинили пожари заради почистване на пасища, няма да получават субсидии, категорични са от Министерство на земедел...

„Хората от бранша отдавна търсят разумно решение за отчитането на договорите за ден, сключвани със сезонните работници. Поредният неработещ вариант бе оповестен от Главната инспекция по труда в началото на февруари. Вместо да носят документацията на ръка в регионалните структури на ведомството, фермерите ще ги регистрират онлайн“, коментира Кузев, цитиран от "Фокус".

Той припомня, че вече цяла година предлагат много по-лесно изпълнимо решение – вписване на договорите в хартиени дневници и отчитането им пред Инспекцията по труда веднъж месечно. До момента това не е прието и въведено официално.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...