X
 
 

Къде е директорът на РИОСВ - Перник докато язовир "Пчелина" е пред екокатастрофа?

6807 0
photo of Къде е директорът на РИОСВ - Перник докато язовир "Пчелина" е пред екокатастрофа?
Снимка: Архив
Директорът на РИОСВ - Перник Пламен Ангелов явно има по-важна задача от това да установи източника на замърсяване на язовир "Пчелина" - сериозен проблем, за който Actualno.com алармира многократно.

Според източници на сайта zapernik.com г-н Ангелов се наслаждава спокойно на отпуската си и плува из далечни морета, в които водата със сигурност е по-чиста от тази в един от най-живописните български язовири.

Природозащитници на протест, ако МОСВ не върне живота в яз. Пчелина (ВИДЕО)

Доброволци, които в продължение на три години охраняваха, зарибяваха и почистваха язовир „Пчелина“ (Лобош) заявяват готовно...

Друг обезспокоителен факт е този, че досега директорът на РИОСВ не се е изказал нито веднъж - нито в писмена, нито в говорима форма, относно случващото се с язовир "Пчелина". Ангелов, "кавалерски" е натоварил с тежката задача неговият заместник - Анелия Дренска, която е началник на отдел в РИОСВ и е принудена всеки ден да обяснява пред национални и местни медии какво се случва с водоема. 

Дори мнения на специалисти в тази област от ранга на Димитър Куманов - основателят на риболовен клуб „Сдружение Балканка“ и д-р Тихомир Стефанов - хидробиолог (ихтиолог) в Националния природонаучен музей към БАН, не успяха да провокират Ангелов да вземе отношение по проблема.

Така, в усилията си да стигнат до някакво решение на проблема, от Централната рибноопазваща органиция организират пресконференция, която ще се проведе на 17 септември, вторник, от 10:30 ч. на ул. "20 април" 13. На нея са поканени представители на всички държавни институции, които са пряко отговорни за екокатастрофата, която застрашава язовир "Пчелина".

По време на събитието ще бъдат изнесени много факти, ще бъдат показани множество снимки, видеа и документи, които доказват мащаба на проблема в язовир "Пчелина". Организаторите се надяват, че след тяхното разгласяване от страна на медиите, г-н Пламен Ангелов ще прекъсне отпуската си и най-накрая ще свърши това, за което е сложен на този пост.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално