X
 
 

Перничани ще сурвакат властта с протестно шествие в София

1739 0
Перничани ще сурвакат властта с протестно шествие в София
Снимка: БГНЕС
Протестно шествие в София заради водната криза организират перничани на 25 януари. Участниците ще се съберат на площад "Княз Александър Първи" в 11:30 ч. и с хлопатари и звънци ще се отправят към пл. „Независимост”. Шествието е под надслов "Сурва от Перник", а организатор е Инициативен комитет "Спаси Перник".

Перничани продължават да отстояват исканията си, свързани с предприемането на неотложни мерки и трайно решаване на водната криза и търсенето на отговорност и правосъдие за всички виновни лица. Протестът е подкрепен и от Сдружение "Дишай, Перник".

Аврамова: Ремонтът на стената на „Студена“ е извършен при непрекъсната експлоатация на язовира

Проектът за рехабилитация на язовир „Студена“ е изготвен така, че строително-монтажните дейности да се извършват при непрек...

Според екоактивистите, освен че реакциите на отговорните институции са закъснели, водната криза в Перник е показала, че държавата не разполага с план за действие при подобни ситуации.

Денят на протеста не е избран случайно. На 25 януари трябваше да започнат състезателните дефилета на отмененото заради водната криза и бедственото положение тазгодишно издание на Международния фестивал на маскарадните игри "Сурва", който е най-мащабното събитие в Перник и региона.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Свети мъченици Памфил и Порфирий
Свети мъченици Памфил и Порфирий

Памфил бил от Берит-Бейрут, презвитер в Кесария ПалестинскаРечник, известен с благотворителните си дела. Работил книжовно за запазване невредим...