Дончев: Северът трябва да престане да бъде транспортен анклав

1109
Дончев: Северът трябва да престане да бъде транспортен анклав
Снимка: Ангел Атанасов

Грижа на държавата е Северът да престане да бъде транспортен анклав, какъвто е към момента. От инфраструктурна гледна точка магистрала „Хемус“ е един от първите приоритети. Надявам се недалеч във времето да успеем да свържем с магистрала София и Варна. Освен това – да можем да свържем Севера и Юга с бърза връзка. Това заяви в Плевен вицепремиерът Томислав Дончев. Той бе в града за първа копка на изграждането на н

ов завод. Инвестицията е 32 млн. евро – на немската компания „Леони“ и на плевенската фирма „Хоризонт-Иванов“. Предприятието ще разкрие над 2 000 нови работни места до 2020 г.

Възлагането на обществени поръчки ще става по електронен път от догодина

От началото на следващата година цялото възлагане на обществени поръчки ще става по електронен път. Това каза вицепремиерът Томислав До...

„Това, което се случи с Южна България, трябва да се случи и със Северна. Няма развита държава, която да базира брутния си вътрешен продукт само на туризъм, услуги и земеделие. Към момента делът на производството в брутния ни вътрешен продукт е почти 30 процента. Бих се радвал, ако той е по-голям. Още повече обаче бих се радвал да развиваме не ишлемарско производство, а производство с висока добавена стойност. Това означава повече квалифицирана работна ръка, означава да върнем специалисти от чужбина, означава по-добри заплати и повече данъци в държавния бюджет. Работата на държавата не е само благосклонно да следи тези процеси, тя трябва да помага. И на първо място – да не пречи“, каза още Томислав Дончев.

Той и поздрави компанията „Леони“ – „за правилното решение да инвестира в България“.

„Досега, който е дошъл тук, не си е заминал. Българският работник е сърцат и добър, когато се отнасят добре с него, когато му плащат добре. Българският инженер е талантлив. България, всъщност, е много хубаво място за живеене. Опитваме се да я пазим тиха, спокойна, в един не много спокоен край на света. Тези аргументи са по-важни от размера на данъците и оперативните разходи“, заяви вицепремиерът.

ДАНС поема разследването на "Биволъ" за Джи Пи Груп

Софийската градска прокуратура възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) проверка на публикация в "Биволъ", във връзка ...

„Ние не искаме да бъдем просто една от многото компании, които произвеждат тук. Ние искаме да бъдем една активна част от социалния живот на Плевен. Трябва да установим една истинска култура, която произлиза от фирмата „Леони“. Искаме да останем тук колкото може по-дълго. Това е обещание, което ви давам“, заяви Ралф Малс, директор оперативни дейности и производство в „Леони“.

„Тази инвестиция ще бъде и един стимул за плевенчани, които в момента работят в Испания, Гърция и други страни, да пожелаят да се върнат в своя град и да го развиват“, каза в поздравлението си кметът на Плевен Георг Спартански.

Автор: Ангел Атанасов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Плевен